Niğde şehidine ağlıyor

Bingöl-Muş karayolundaki hain pusuda yaralanan Niğdeli Mehmet Dildari, Erzurum'da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Niğde şehidine ağlıyor
Niğde şehidine ağlıyor
GİRİŞ 19.09.2012 13:44 GÜNCELLEME 19.09.2012 13:44

Acı haber, şehidin Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesindeki ailesine askerler tarafından verildi.

Pazar günü Niğde'den görev yerine dönmek için ayrılan 7 aylık asker Mehmet Dildari'nin gece 01.00 sıralarında hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehidin annesi Tuncay Dildari, askerlerin getirdiği acı haberin ardından fenalaşarak 112 Acil Servis ekipleri tarafından Bor Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Şehidin amcası Kemalettin Dildari, "Mehmet en son pazar günü buradaydı. Hükümetin bir an önce buna çözüm bulmasını bekliyoruz. Analar ağlamasın, bizler ağlamayalım. Yeğenim daha 9 aylık nişanlıydı" dedi.
Şehit Mehmet Dildari'nin Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesindeki evine kasaba halkı akın ederken, evde bulunan ablası Hülya, erkek kardeşleri Mustafa, Yıldıray ve 9 ay önce nişanlandığı Sevim Süyüm gözyaşlarına boğuldu.

Şehit evine gelen Niğde Valisi Alim Barut, İl Jandarma Alay Komutanı Ufuk Nayır ve Bor Kaymakamı Muammer Balcı da Dildari'nin kardeşine başsağlığı diledi.

Şehit Dildari'nin askerde üniversite sınavına girdiği ve Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Teknikerliği Bölümü'nü kazandığı öğrenildi. Üniversiteye kayıt yaptırmak için gelen şehidin 10 gün izin kullandıktan pazar günü tekrar görevine geri döndüğü belirtildi.

Şehit Mehmet Dildari'nin cenazesinin Kemerhisar beldesinde yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!