Spor kulübüne başörtülü diye alınmadı

Bursa'da bir spor kulübüne üye olan B.T. spora başladığı ilk gün başörtülü diye alınmadı. Şikayetçi, "Spor yapabilmem için başörtümü çıkarmamı istediler. Başörtünüzü çıkarıp bone takın" diye uyardılar dedi.

Spor kulübüne başörtülü diye alınmadı
Spor kulübüne başörtülü diye alınmadı
GİRİŞ 21.09.2012 15:04 GÜNCELLEME 21.09.2012 16:31
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başörtü krizi spor merkezlerine de sıçradı. Başörtülü B.T. Bursa'dan Şikayetvar.com'a gönderdiği şikayetinde başörtüsü ile gittiği spor kulübüne üye olurken hiçbir yaşamamasına rağmen üye olduktan sonra başörtüsünün çıkartılmak istenildiğini iddia etti.

"Türbanınızı Çıkarıp Bone Takınız"

Şikayetçi, başörtüsü ile spor kulübüne girdikten sonra 1 yıllık üye sözleşmesi imzaladığı firma ile yaşadığı sorunu şöyle dile getirdi:

"Spor kulübüne 1 yıllık üye oldum. Üye sözleşmesi imzalaya gittiğim de başörtülüydüm. Spora başladığım ilk gün türbanı mı açmamı istediler. Fakat üye olurken hiç bir şekilde kıyafet konusunda uyarı yapılmadı. Üyeliğimin iptalini istedim fakat iptal etme hakkım olmadığını söylediler. Dilekçe yazdım 1 hafta beklememi istediler çifte standart uygulanıyor. Madem türban yasağı vardı neden 1 yıllık üyeliğimi kabul ettiniz? Yürüme bandındayken beni üye yapan personel yanıma gelerek 'Türbanınızı çıkarıp bone takınız' dedi. Bayan ve erkeklerin bir arada olduğu bir yerde ben başörtüsü takmak istediğimi belittim fakat talebim kabul edilmedi. Bone takmak istemediğim için üyeliğimin iptali için dilekçe verdim."

Başörtülü Üyeler İçin Farklı Bone

Şikayete konu olan spor kulübü ise iddialara "Spor kulübümüze türbanlı ve çarşaflı alamıyoruz. Başörtülü üyelerimizden bone takmalarını istiyoruz. Fakat bu boneler bilinen havuz bonelerinin aksine başörtülü üyelerimizin takabileceği şekilde daha kapalı boneler." şeklinde yanıt verdi.

Şikayetvar.com

YORUMLAR 9
  • isa özbek 11 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede tesettür mantığını . anlayamıyorum. benim de ailemde çevremde, akrabalarımda, çalıştığım kurumda tesettürlü insanlar var. allahın emrine uyarak tesettürü niçin taktıklarını bilen insanlara yürekten saygı duyuyorum. ama tesettürü bir kültür olarak algılayıp nefsine göre yorumlayıp saadece başını kapatıp ama alttan etetği iki karış yukarıda olanlar ya da pantolon giyip tunik bile kullanmayanlar; işe (devlet kurumuna) gittiği zaman çıkaran işten çıktığı zaman takan zihniyet; tesettürlü ama karma bir yerde spora giden yada islami bir otele gidip bayan havuzuna bikini ile girenlere soruyorum siz "tesettürden ne anlıyorsunuz" lütfen biri bu soruya cevap versin. biz islam emretti diye mi yoksa zamane modası böyle diye mi giyineceğiz.
    Cevapla
  • darbeleredurde 11 yıl önce Şikayet Et
    ben '' tarikat aşırıcılığında '' değilim. herkes heryere girip çıkabilir bizene ! ama kimse bir yerlere giremeyince başörtüsünün ardına sığınıp ciyaklayamaz ! kamu kurumlarıyla ilgili sıkıntılarda yanınızdayız lakin alkollü restoran,cafe,spor salonu gibi bizler için bişey ifade etmeyen yerlere alınmışınız veya alınmamışınız bize ne !
    Cevapla
  • Abdulmelik Akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    haklı kardeşim!. başörtüsü allah'ın (c.c) kadınlar için örtünmelerinin emrettiği "tesettür" konusunun tamamlayıcı önemli bir unsuru ise ve tesettürün özünün de kadını bir anlamda adeta bir cinsel obje olarak görülmesini engellemek ise; o zaman kadın spor yaparken kendini bu durum ve kurallara nasıl uyduracak ? bu gayet açık ve net iken, açıklamalarımızda bizi birileri karşısında komik duruma düşürmenize ne hakkınız var ? madem ki spor bedensel bir olay, o zaman bedenini allah'ın (c.c) emirleriyle sabit olan kuralları gereği, bir kadın kendi kendisini nasıl bu kurallara uydurabilir ? veya uydurabilmenin bir yolu varsa da türkiye'de bu uygun yol islamiyete ne kadar uygundur ? tesettürü savunan bir birey olarak ben olsam, "başörtünü çıkar öyle spor yap" derdim. çıkartmak istemiyorsan da "tebrik ederim doğru bir karar verdin, bu yolda devam et" derdim.
    Cevapla
  • Cabir 11 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakı-yorumda. ya yorum yapan arkadaşlara saygı göstermekle birlikte hırsızın hiçmi suçu yok demek istiyorum..ya hepiniz tarikat aşırılığındamı görüşleriniz yoksa geyikmi yapıyorsunuz ya cafe gider niye içki içilen mekana giriyorsun spora gider niye erkeklerin oldugu yerde spor yapıyorsun diyorsunuz insan kendince bir sakınca görmüyorsa tercihi o yöndyse bizene özgürlük yokmu ben başörtülü içkili mekanda olsa manzarası güzel oldgu için o bölgede fazla içkisiz mekanda oldugu için kahve içmek için giderim sonuçta cafe yan masadaki adam yavabcıdır vs beni rahatsız etmiyorsa niye kınıyoruz spor konusda konu net degil bazı kızlar hemcinslerinin yanındada cıkarmak istemez bilemezsiniz bu alınmaması mazareti olamaz senin ne işin var diyemeyiz biz hiçkimsenin hiçbir yere başörtüsü takıyor diye alınmama durumuna karşı cıkmalıyız
    Cevapla
  • fatih mehmet coskun 11 yıl önce Şikayet Et
    ben de aynısı söyleyecektim... bu ne tenakuzz... haberi okurken tam anlayamadım, nasıl bir spordur.. karma mıdır..? (belki de yüzme..) ancak anlayabildiğim kadarıyla başörtüsü takması gerekiyorsa karma olsa gerek. erkek - bayan beraber faaliyet yapılan bir yerde, başörtülü kardeşimizin ne işi var onu anlamış değilim. başörtüsünden maksat tesettür ve namahrem erkeklerin hevesini uyandırmamaktır. bu maksat yerine gelmedikten sonra, erkekler o mekanda göz ucuyla sana baktıktan sonra ne kıymeti kaldı. evet başörtüsü yasağına sonuna kadar karşıyım. ben yönetici olsaydım karışmazdım... ancak ahlaki olarak bu bir yozlaşmadır.. müslümanlar olarak oturup bu "başötülünün her yere girme " meselesinin, bir muvaffakiyet; bir fetih mi yoksa takva anlayışımızın değişmesi ve nebevi çizgiden bir uzaklaşma mı olduğunu irdelememiz gerekiyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi