Askerleri taşıyan şoför Bingöl saldırısını anlattı

Bingöl'de 10 Mehmetçiğin şehit olduğu saldırıda roketatarlara hedef olan ve yanan otobüsün şoförü M.K. konuştu.

Askerleri taşıyan şoför Bingöl saldırısını anlattı
Askerleri taşıyan şoför Bingöl saldırısını anlattı
GİRİŞ 23.09.2012 10:51 GÜNCELLEME 23.09.2012 11:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Saldırının 3 noktadan yapıldığını söyleyen M.K.: “Saldırı anında yanımdaki komutan tabancasını çıkarıp ateşe karşılık verdi. Bir süre sonra şarjörü boşaldı ve sol omzunu tutarak ‘Ben vuruldum' dedi.”

PKK , Bingöl 'de geçtiğimiz salı günü asker taşıyan konvoya saldırarak 10 Mehmetçiği şehit etmiş, 70 mehmetçiği de yaralamıştı. Elazığ'dan Van'a giden ve izinden dönen yaklaşık 200 askeri taşıyan konvoydaki 3 otobüsten birine roket atar isabet etmişti. Bingöl-Muş karayolu üzerindeki Kardeşler Köyü mevkiinde gerçekleşen saldırının ardından Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, konvoyda 3 otobüs, 2 minibüs ve 10 shortland zırhlı araç olmak üzere 15 araç olduğu kaydedilmişti. İsimlerini veren görgü tanıkları da, saldırıda zırhlı araçların kaçtığını iddia etmişti.

Askeri konvoyda roketatarlara hedef olan ve yanan otobüsün şoförü M.K. saldırıdan 4 gün sonra konuşarak, acı olayın yaşandığı anların detaylarını anlattı. Saldırının birinci tanığı olan ve güvenlik nedeniyle ismini vermeyen şoför M.K, valiliğin konvoyda 10 zırhlı araç olduğu açıklamasına karşın, sadece 6 shortland zırhlı araç gördüğünü söyledi. M.K., saldırı anını şöyle anlattı:

ZIRHLI SAYISI ALTIYDI: Biz Elazığ'dan çıkmış Van'a doğru gidiyorduk. Konvoyda Tunceli'ye gidecek araçlar bizden yol ayrımında ayrıldı. Bingöl'ün girişine yakın Yolçatı'da mola verdik. Molada konvoyu koruyan Elazığ'daki birlik ayrıldı ve sınırlarına girdiğimiz il olan Bingöl'deki zırhlı araçlar geldi. Molanın ardından yola bu zırhlı araçlarla devam ettik. Konvoyda toplam 3 otobüs, bir minibüs, bir jammerlı araç ve 3'ü önde 3'ü de arkada olan 6 shortland zırhlı araç vardı. Benim kullandığım otobüs üçüncü sıradaki otobüstü. Hemen arkamda da yine askerleri taşıyan bir minibüs vardı. Saldırı anında yokuş yukarı bir rampadan çıkıyorduk. Birden uzaktan silah sesleri geldi. Ardından da aracın ön camına sıktılar. Cam hemen kırıldı. Ön tarafta yanımda bir komutan vardı.

YANIMDAKİ KOMUTAN VURULDU: O komutan da ben de hemen yere yattık. O esnada kapıları açtım. Bazı askerler dışarı çıktı. Ayağım boştaydı ve uzanıyordum. Komutana burada öleceğiz aracı geri geri bırakacağım dedim ve aracı bıraktım. Sonra da otobüsü boşa aldım. Otobüs geri geri giderken komutan tabancasını çıkarmış sol tarafa ateş ediyordu. O esnada roket atarla otobüsü vurdular. Zaten ateş etmeye de devam ediyorlardı. Komutanın tabancasının şarjörü bitti. O esnada bana baktı ve ben vuruldum dedi. Sol omzunu tutuyordu. Daha sonra yaralı kurtulduğunu duydum. Otobüs geri geri giderken durdu. Biz de hemen otobüsten sürünerek indik. Ateş devam ederken sağ taraftaki dereye sürünerek gittik. Birçok asker ve ben yerde uzandık.

3 NOKTADAN PUSU: Otobüste 15 civarında muhafız asker vardı. Onların uzun namlulu silahları vardı. Bazıları dışarıda ateşe karşılık veriyordu. Derede de benim yanımda 2 asker vardı ve ateş ediyorlardı. Konvoya saldırı olduğu çatışma anında daha otobüsün içinde iken firmamızın sahibi Yavuz abiyi arayarak saldırıyı haber vermiştim. Araçta toplam 47 asker vardı. Saldırı anında bazıları koşuyordu, çoğu da yerde yatıyordu. PKK sol taraftan ateş ediyordu. Şuurunu kaybeden askerler gördüm. Bize eskortluk yapan shortlandlar sürekli ateş ediyordu. Çatışma 20 dakika kadar sürdü. Benim sadece elime bir şarapnel parçası geldi. Bunun dışında bir şey olmadı. Saldırı bittiğinde ambulans sesleri geldi. Köylerden siviller yardıma geldi. Zırhlı araçlar ise PKK'lıların peşinden gitti. Hastaneye götürüldüğümde yanımda konuşan komutanlar 3 noktadan bize pusu kurulduğunu konuşuyordu. Ben de zaten ateş seslerinden öyle olduğunu anlamıştım.

‘Askerlerimizi nasıl satarız?'

Askerleri taşıyan Star 23 firmasının sahibi Yavuz Kaya ise, saldırıdan sonra konvoyun geçeceği bilgisinin kendi şirketlerinden sızdığı iddiasına isyan etti: ”Bingöl'de bizim taşıdığımız askerlere yapılan saldırının ardından firmamıza çok fazla çirkin saldırılar yapılmaya başlandı. Askerlerin geçeceği bilgisinin firmamızdan sızdığı iddia edildi. Aslı astarı olmayan haberler yayınlandı. Ben 19 yıldan bu yana Elazığ bölgesinden asker taşıyorum. Biz askerlerimizi nasıl satarız? Olayda araçlarımızı kullanan sürücülerimiz de 15 ile 20 yıldan bu yana bizimle çalışıyor. Bu saldırının ardından bırakın doğuyu, batıya bile araç gönderemiyorum. Firmamızın asker taşıdığını herkes bilir. Daha bir ay önce Mardin'de PKK yanlıları aracımızı taşladı. Biz hain olamayız. Devlet de, Genelkurmay da bizi tanımadan araştırmadan askerleri bize teslim etmez. Bu devletin ekmeğini yiyip, suyunu içip de bu devlete ihanet edenlerin Allah belasını versin. Ben bu devletten kazandığım parayla çocuklarımı okutuyorum. Bu devletten kazanmasam bile başka toprağımız mı var, başka bir vatanımız mı var?”

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 4
  • behlüldane 11 yıl önce Şikayet Et
    taraf şidette koşuyor.... malesef taraf yolunu şaşırdı sadece şiddetin sözcülüğünü yapıyor,demokrasi tarafını kaybetti...zırhlıların askerleri bırakıp kactı iddasını ortaya atan manşetlerine taşıyan taraf oldu ... temamen asparagas bir haber...güvenlik güclerinin bu onurlu mücadelesinde moral bozmaya matuf bir haber...
    Cevapla
  • KARADENIZ KARASIN 11 yıl önce Şikayet Et
    halit bin velit. sen kaç kez doğuya gittin kardeşim ahkam kesiyorsun burda.istanbul'a şuraya buraya göç edenler çoğunlukla maddi durumu iyi olan kesim.doğuda her bi kardeşimizin var 8-10 tane çocuğu kolay mı gelip istanbul'da ankara'da o kadar çocuğa bakmak. yorum yazarken birbirimizi incitmeyelim.klavye başından yazmak kolay.biz orda bir savcı kardeşimizi koruyamamışız bu vatandaş ne yapsın sen söyle şimdi bana ? biz ordaki kardeşlerimizin can gücenliğini ne zaman tam olarak sağlarız öyle biter pkk. emin ol batıdaki hiç kimse onlar kadar isteyemez pkk'nın bitmesini.çünkü çilesini onlar çekiyor biz de çekiyoruz elbet ama onlar olayın an be an ortasındalar. biz önce devlet olarak görevimizi yapalım.pkk olaylarını kürtlükle bağdaştıranların dağdakilerden pek farkı olduğuna inanmıyorum .
    Cevapla
  • KARADENIZ KARASIN 11 yıl önce Şikayet Et
    başka toprağımız mı var, başka bir vatanımız mı var?. ne güzel söylemiş kardeşimiz.bu söz hepimiz için geçerli arkadaşlar.bunu böyle bilip böyle yaşayalım. bu sözün üstüne söz olmaz.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    o pkk.lılar oraya nasıl geldi ve kimse görmedimi?....kim ne derse desin? doğudaki kürt halkı pkk.ya yardım yataklık ediyor?.... ......bu çok açık! ve kürt halkının içindeki pkk.ya karşı olanlar zaten büyük şehirlere geldiler?..kimse kimseyi kandırmasın!!!! orada kalanlar pkk.yı resmen koruyor saklıyor?.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...