Balyoz Hakimi'nden 'baskı'ya cevap

Balyoz Davası Mahkeme Başkanı Ömer Diken, Bakan kimse baskı uyulayamaz dedi.

Balyoz Hakimi'nden 'baskı'ya cevap
Balyoz Hakimi'nden 'baskı'ya cevap
GİRİŞ 24.09.2012 18:29 GÜNCELLEME 24.09.2012 20:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Balyoz Davası'na bakan mahkemenin başkanı Ömer Diker, yaptığı açıklamada "Bana kimse baskı uygulayamaz" dedi. Diker, gerekçeli kararın kısa sürede açıklanacağını belirtti.

Balyoz davasında verdiği kararla Türkiye'nin gündemine oturan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Ömer Diken ilk kez konuştu.

Çok tepki çeken, sanıkların "babalık ve kocalık haklarından mahrumiyetine" ilişkin kararla ilgili olarak Başkan Diken, "Bu yasada olan bir şey. Biz yazmasak bile bu İnfaz Savcılığı'nca uygulanacaktı. Zaten yeni Medeni Kanuna göre kocalık hakkının mahrumiyetinin uygulanma koşulları yok. Bu tür kararlarda bu madde zaten yazılıyor" ifadelerini kullandı.

BASKI GÖRDÜLER İDDİASI
Perşembe günü açıklanacağı söylenen kararın Cuma gününe kalması üzerine "baskı gördüler" şeklinde ortaya atılan iddialara tepki gösteren Diken, "Kimse bana baskı uygulayamaz. Mümkün değil. Zaten müzakereler sırasında telefonum bile yanımda değildi. Telefonum korumalardaydı. Tek tek sanıkları değerlendirdik. İlk gün (Perşembe) yetiştiremedik. Saat geç olunca yorulduk. Yanlış karar vermemek adına da ertesi güne bıraktık. Yorgunluk hatayı beraberinde getirdiği için böyle bir karar aldık" dedi.

YORUMLAR 9
  • fatih DEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    ilginç ve bir o kadarda..... şekilsiz.
    Cevapla
  • son osmanlı 11 yıl önce Şikayet Et
    ihsan cengiz. çok doğru başörtülü bacılara destek mitinginde gözaltına alınıp dgm de müebbetle yargılanan arkadaşlar tanıdım.o zaman gene yargı vardı adalet vardıda neden kimse bize baskı yapamaz demiyorlardı.şahıslar beni ilgilendirmez ben kurumlara bakarım kurum gene aynı kurum.
    Cevapla
  • son osmanlı 11 yıl önce Şikayet Et
    arkanız sağlam. o yüzden bu cesaret.yoksa bırakın bir paşaya hüküm giydirmeyi yanında bile konuşamazdınız hakim bey.arap baharı ortadoğuda kanla yaşandı türkiyede siyasetle.dünyayı yönetenler eskileri tasviye ediyor balyoz darbe ergenekon hikaye.bu millet de devlet kendi içindeki hainleri temizliyor zannediyor.bunu bir tek ben yemiyorum yorumlara bakacak olursak.
    Cevapla
  • ihsancengiz 11 yıl önce Şikayet Et
    yargı bağımsızmış :) . yahu 28 şubatta bir bayan öğrenciyi başı örtülü okula geldi diyeidamla yargılayan aynı yargıçlar. kaçtı gitti kanada da yaşıyor.hangi yargı değiştide yargıdan bahsediyoruz. bu ülkede adalet yargı yargıç varmı adiyede zenginle güçlüyle karşı karşıya gelen hanginiz mağdur edilmiyorsunuz. hemde alenen mağdur ediliyorsun. şikayet edincede , resmen senden rüşvetin adam kayırmanın belgesini istiyorlar. gelelim balyoza bu hakim eğer gazetelerin yazdıkları internette yazılanlar doğruysa kendine verilen görevi yerine getirdi. bir kere bu adamlar askerlikten anlamıyor ki nasıl askeri yargılıyor. normalde bunları askeri mahkemenin yargılaması lazım. çünkü dosyada asker disiplinine uymayan belgeler var asker onu kesinlikle kabul etmez. askerde hukuk var disiplin var bu normal hakimlerde savcılarda yok ben öyle zannettim de salla geç. hepsi bu. türkiyede adalet bu.
    Cevapla
  • Mehmet Ali Samaci 11 yıl önce Şikayet Et
    hakki, hukuku bilen, mevkiyi hak ederek elde eden bir hukukcuyu kimse baski altina alamaz!. bazilarinin hosuna gitmeyen bir sonuc cikinca yaygara yapmaya basladilar ama halkin buyuk cogunlugu bu kararlarin arkasinda. daha dune kadar hukuk cinayetlerini alkislayan gunumuz yaygaracilarini kiniyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması