Vali Taşkesen: Birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var

Tunceli'den Tokat Valiliği'ne atanan Mustafa Taşkesen, Türkiye'de yaşanan terör olayları hakkında konuşarak, "Birbirimize katlanmaya değil, birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var" dedi.

Vali Taşkesen: Birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var
Vali Taşkesen: Birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var
GİRİŞ 27.09.2012 11:53 GÜNCELLEME 27.09.2012 11:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Valiler Kararnamesi ile Tunceli'den Tokat Valiliği'ne atanan Mustafa Taşkesen, "Bizim birbirimize katlanmaya değil, birbirimizi sevmeye ihtiyacımız olduğu gerçeğinden hareketle sevgi ve kardeşliğin korunması, geliştirilmesi için yoğun çalışmalar içerisinde olacağız." dedi.


Mustafa Taşkesen, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na özel açıklamalarda bulundu. Görev yaptığı hiçbir yerden kendi isteğiyle ayrılmadığını vurgulayan Vali Taşkesen, "Her gittiğim yeri memleketim bilip, orada bulunan halkla iç içe olmaya, onların dertlerine çare olmaya çalıştım. Ben kırtasiyeciliği azaltarak, çözüm odaklı çalışmaktan yana olan biriyim." ifadelerini kullandı.


Vali Taşkesen, Tokat için düşünce ve beklentilerini de dile getirdi. Taşkesen, "Medeniyetimizin filizlendiği bayraktar şehirlerden biri olan Tokat'a atanmaktan ve bu güzide şehre hizmet edecek olmaktan onur duyuyorum." diye konuştu.


"HÜKMETME DEĞİL, HİZMET ANLAYIŞIYLA HAREKET EDECEĞİZ"


Kendilerinin hüküm değil, hizmet makamı olduğunun altını çizen Taşkesen, "Bundan sonra Tokatlı hemşehrilerimizle iç içe olacağız, kapımız da gönlümüz de açık olacak. Bizler burada hep beraber olacağız. Çünkü halkın iştirak etmediği, destek vermediği, hiçbir girişimin başarı şansı yoktur. Bu nedenle halkımızın kederinde, sevincinde ama en önemlisi çaresizliğinde yanında olacağız, dertlerini derdimiz bilip sevinciyle bayram edeceğiz." şeklinde konuştu.


Asıl görevinin halkın huzur ve refahını temin etmek olduğunu dile getiren Taşkesen, şöyle devam etti: "Bu çalışmalarda kuralların amaç değil, araç olduğunun bilincindeyiz. Çalışmalarımız esnasında kanun ve hükümleri göz ardı etmeden geniş bir şekilde yorumlayarak burada da çözüm odaklı olmaya azami gayret göstereceğiz. Ayrıca çağdaş kamu yönetiminin temel değerlerinden biri olan şeffaflık anlayışını yaygınlaştırmak zorundayız. Farklı ses ve görüşlerin varlığını sürdürdüğü çoğulculuk ve katılımcılık anlayışını benimseyerek, insan hak ve özgürlüklerini toplumsal ve kamusal yaşamın temel ve vazgeçilmez değerleri olarak kabul edeceğiz. Bizim birbirimize katlanmaya değil, sevmeye ihtiyacımız olduğu gerçeğinden hareketle sevgi ve kardeşliğin korunması, geliştirilmesi için yoğun çalışmalar içerisinde olacağız."


"TOKAT'TA KOLEKTİF ÇALIŞMAYA ÖNEM VERİLECEK"


Tokat'ın ekonomisi hakkında da bilgi veren Vali Taşkesen, "Tokat bereketli ovaları ile yurdumuzun sebze ve meyve depolarından birisidir. Burada üretilen ürünleri çiftçimizin de memnun olacağı şekilde pazara sürmek için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bizler yatırımcıya köstek değil, destek olacak bir bürokrasi anlayışıyla hareket edeceğiz. Gelişmiş ülke idarecilerinin en önemli unsuru olan ve adına 'kolektif çalışma' denilen ekip çalışmasına çok önem vereceğiz. Verimli fikirlerle dürüst ve samimi bir şekilde çalışacağız. Bizler bu makamlarda sorumluluk bilinciyle tutarlı hareket etmek, zorundayız." ifadelerini kullandı.


Tokat'ın tarihi yüzünün tanıtımı için gerekli girişimleri yaparak, ilin turizmden hak ettiği geliri alması adına ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Taşkesen, "İlimiz şartları ve potansiyeli çerçevesinde, yapılması gerekli olanlar önem sırasına göre sıralanacak ve bu çalışmaların neticelenmesi için sürekli takipçisi olacağız." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • ekrem kehribar 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın valim. ne güzel söylediniz bir birimizi sevmemiz lazım ama adaletin olmadığı yerde bu çok zor.ucup,haset,kanaatsiz ve sabırsız bir millet olduk.bizler böyle değildik lütfen bunun üzerinde durunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim