Kanalizasyon sistemi artık kamera ile izleniyor

Van Belediyesi, yaptırılan kanalizasyon şebekelerini teslim almadan önce robot kamera yöntemi ile kontrol ettikten sonra kabul uygulaması başlattı.

Kanalizasyon sistemi artık kamera ile izleniyor
Kanalizasyon sistemi artık kamera ile izleniyor
GİRİŞ 02.10.2012 15:48 GÜNCELLEME 02.10.2012 15:48

Altyapıda önemli hizmetler gerçekleştiren Van Belediyesi, yapacağı kanalizasyon çalışmaları önce hatların sağlam yapılıp yapılmadığını kontrol etmek için robot kamera sistemi kullanacak. Bundan sonra kanalizasyon ağları robot kamera ile izlenerek meydana gelebilecek arıza ve tıkanıklıklar da anında giderilecek.  

Van belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne tahsis edilen bir araç ile yapılacak yeraltı kamera takip servisi ile arızalar, tıkanıklıklar ve boru tahribatları izlenerek belirlenecek. Van'da bir ilk olma özelliği taşıyan kanalizasyon hatlarının kamera ile izlenmesi ile iş ve zaman kaybının da önüne geçilmiş olacak. Van Belediyesinin ilk kez uygulamaya koyduğu sistem Buzhane Mahallesinde denenerek faaliyete geçirildi. Bir araç içinden kumanda edilen ve ekrandan takip edilen kamera ile yeraltı hatlarının arızaları anında görülüyor.  

Su ve Kanalizasyon Kontrol Mühendisi Meknun Hatipoğlu, kanalizasyon hatlarının kamera ile takip edilmesinin Van ve bölge için bir ilk olduğuna dikkat çekerek, bundan sonra daha seri ve zamanında arızalara müdahale edilebileceğini belirtti. 

Hatipoğlu, "Van Belediyesi'nin döşemiş olduğu kanalizasyon hatları artık yeraltından görüntü elde edecek ve boruların arızalarının anında ortaya çıkaracak bir sisteme kavuşmuş oldu. Bu da bizim için büyük bir kolaylık ve iş kaybının önlenmesi demektir. İlk kez denedik ve olumlu sonuçlar aldık" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'