Rum polisler 10'ar bin TL'ye serbest

KKTC sınırını ihlal ederek bir Türk gencinin kolunu kıran Rum polisler, 10'ar bin TL şahsi teminatla serbest bırakıldı.

Rum polisler 10'ar bin TL'ye serbest
Rum polisler 10'ar bin TL'ye serbest
GİRİŞ 02.10.2012 17:12 GÜNCELLEME 02.10.2012 17:33

Yurdagül Beyoğlu'nun haberi

Öte yandan üç polisin tutuklanması dolayısıyla Metehan sınır kapısında eylem yapan Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Rum vekili Marios Matsakis ve beraberindeki grup Metehan sınır kapısının kapanmasına neden oldu. Sınırda gerginlik sürüyor.

Gazimağusa yakınlarındaki sınır köyü Akıncılar'a kadar takip ettikleri bir Türk gencini darp eden Silahlı Rum polisler, teminatla serbest bırakıldı. Aleyhlerine, "kanunsuz patlayıcı madde, kanunsuz silah taşımak ve KKTC'ye izinsiz giriş" suçları getirilen zanlıların "kanunsuz silah taşımak" suçundan sivil mahkemede yargılanacakları öğrenildi.

KOLUNU KIRMIŞLARDI

Geçtiğimiz gün tehlikeli sürüş yaptığı gerekçesiyle kendisini takip eden üç silahlı Rum polisten kaçan Coşkun Alaslan, evinin önünde durarak yardım istemiş ve yöre halkı, Rum polislerce kelepçelenerek yere yatırılan Coşkun Alaslan'ı kurtarmıştı. Alaslan'ın kolunu kıran Rum polisler askerlerin gelmesiyle tutuklanarak Lefkoşa Polis Genel Müdürlüğü'ne (PGM) götürülmüştü.

Mahkemeye çıkarılan zanlılar dün mahkemeye çıkarılmış ve aleyhlerine bir günlük tutukluluk emri alınmıştı.

BM'YE ÇAĞRI YAPMIŞTI

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Rum polislerin KKTC polisi tarafından tutuklanmalarını "kabul edilemez" olarak nitelendirmiş, konuyla ilgili olarak BM'ye çağrı yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise KKTC'nin ayrı bir devlet olduğuna işaret ederek, askeri bölge ve topraklarını ihlal edenlerin, Güney'in polisi bile olsa yargıya havale edilmesinden daha doğal bir şey olamayacağının altını çizmişti.

SARRİS'TE KEFALETLE SERBEST BIRAKILMIŞTI AMA...

Lefkoşa Surlariçi bölgesindeki bir evde 13 Ekim 2011 gecesi yapılan operasyonla 17 yaşındaki M.K ile eşcinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla gözaltına alınan ve 7 gün tutukluluktan sonra 120 bin TL nakdi kefaletle serbest bırakılan Rum Yönetimi eski Maliye Bakanı Mihailis Sarris Sarris 16 Kasım'daki duruşmasına gelmedi. Hakkında tutuklama kararı alınan Sarris KKTC'ye geçtiği anda tutuklanacak.

POLİSLERİN DURUŞMAYA GELECEĞİ ŞÜPHELİ

Davaları hazırlanıncaya kadar 120 bin lira teminatla serbest bırakılan Sarris'in duruşmalara katılmaması, 10'ar bin lira teminatla serbest bırakılan Rum gençlerin yargılanmak için Kuzey Kıbrıs'a gelmeyeceklerini düşündürüyor.

YİNE MATSAKİS!

Öte yandan, üç polisin tutuklanmasını protesto etmek için Metehan'da bir grup öğle saatlerinde bir eylem başlattı. Eylemcilerin başında ise Güney Kıbrıs'ta görevli İngiliz ve Amerikalılara karşı sürdürülen saldırı eylemlerinde başrolü oynayan ve KKTC'nin Ledra Palas sınır kapısında Türk tarafına geçmek isteyen yabancı turistleri tehdit eden Matsakis bulunuyor. Matsakis 2006 yılında da KKTC'nin Akıncılar bölgesinde kasımda ara bölgeyi ihlal edip, nöbet kulübesindeki Türk bayrağını çalmış ve Kuzey'e geçerken tutuklanmıştı.
Eylem nedeniyle kapanan Metehan Sınır Kapısının ne zaman açılacağı bilinmiyor.

LİLİKAS: GEÇİŞ NOKTALARINI KAPATALIM

Bağımsız Rum başkan adayı Yorgos Lillikas, Akıncılar bölgesinde KKTC sınırını ihlal eden silahlı üç Rum polisinin tutuklanması nedeniyle KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki geçiş noktalarının geçici olarak kapatılmasını istedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor