Jandarma İçişleri'ne bağlanıyor

"AK Parti 2023 Siyasi Vizyonu"' kitapçığında jandarmanın kolluk hizmeti sunan sivil bir yapıya dönüştürülmesi de yer aldı. Peki bu dönüşüm ne anlama geliyor? İşte tasarının ayrıntıları:

Jandarma İçişleri'ne bağlanıyor
Jandarma İçişleri'ne bağlanıyor
GİRİŞ 03.10.2012 12:24 GÜNCELLEME 03.10.2012 13:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti, son kongrede programını da güncelledi. 2023 Vizyon Belgesi olarak anılan yeni programda, önümüzdeki 11 yıllık sürece ilişkin önemli hedefler yer aldı.

63 maddelik bir bildiri halinde duyurulan yeni programa göre, önümüzdeki süreçte yapılması öngörülen düzenlemelerden birisi de jandarmanın kolluk hizmeti sunan sivil bir yapıya dönüştürülmesi.

Uzun süredir gündemde olan projeyle, mevcut haliyle hem Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde yer alan hem de İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan jandarmanın artık sadece bakanlığa tabi olarak, sivilleşmesi ön görülüyor. Üzerinde çalışılan tasarıya göre 'Jandarma Genel Komutanlığı' yerine 'Jandarma Genel Müdürlüğü' gelecek. Atama, terfi ve disiplin işlemlerinde tek yetkili de bakanlık olacak. 

Ayrıca jandarma ile polisin görev ve yetki alanları birbirinden ayrılacak. Jandarma daha kırsalda görev yaparken belli başlı konularda yetkili olacak. Ancak bu konuda henüz net bir açıklama yapılmış değil.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • ahmet ilhan 11 yıl önce Şikayet Et
    adı muhakkak kır polisi olmalıdır,. jandarma kelimesi tamamen kaldırılmalıdır. yerine atama, eğitim ve özlük yönünden tamamen içişleri bakanlığına bağlı kır polisi kurulmalıdır. jandarma kontrölündeki tüm silah, kullandığı arazi ve binalar tamamen kır polisine devredilmelidir. kır polisinin uzaktan yakından genel kurmay ile tüm ilşiği kesilmelidir. aksi takdirde demokratikleşme kesinlikle sağlanamaz.
    Cevapla
  • gokhan duman 11 yıl önce Şikayet Et
    ıyice askeriyei itibarsizlastirdir. atamalari bir bakan nasil yapar anlamiyorum.askeriye yi partici yapmaya calisan bir eylem.universitelere,tsk ya hic bir partinin etkisi olmamalidir.cumhurbaskani yapacak dense birsekilde anlasilir.suriye'de kurt devleti kurulmasinda emegi gecenlerin.tsk dan ellerini cekmesi lazim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü