Tek tıkla Devlete borcunu öğren

Vatandaş, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ''Borç Bilgilendirme Servisi'' hizmetiyle, vergi dairelerine intikal etmiş olan vergi, trafik ve idari para cezası, Yurt-Kur harcı, yargı harcı gibi tüm borçlarını öğrenebilecek.

Tek tıkla Devlete borcunu öğren
Tek tıkla Devlete borcunu öğren
GİRİŞ 03.10.2012 13:23 GÜNCELLEME 03.10.2012 14:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sitesinden yapılan açıklamaya göre, daha önce sürekli mükellefiyete sahip olan mükellefler için İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapılan borç sorgulama hizmeti, süreksiz mükellefiyet ve mükellef olmayan gerçek kişilere de açıldı.

Buna göre, artık vatandaş, Borç Bilgilendirme Servisi Hizmeti ile T.C. kimlik bilgilerini kullanarak vergi dairelerine intikal etmiş olan bütün borçlarını (trafik cezası, idari para cezası, Yurt-Kur harcı, yargı harcı gibi) ''www.gib.gov.tr'' adresinden öğrenebilecek.

Ödeme Emrine Karşı Yapılacak İşlemler Broşürü güncellendi

Bu arada Gelir İdaresi, ödeme emrine karşı yapılacak işlemler broşürünü de güncelledi. Mükelleflere kolaylık sağlamak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ödeme emrine karşı yapılacak işlemler broşüründe, ödeme emri, ödeme emrine karşı açılabilecek davalar, mal bildirimi ve verginin ödenebileceği anlaşmaları bankalar hakkında bilgi verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • selim aklı 11 yıl önce Şikayet Et
    çok saçma olmuş. babamın tc kimlik numarasını istiyor ne alaka...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı