Şehit Polislerin baba ocağında yas var

Antalya'daki silahlı saldırıda şehit düşen 3 polis memurunun Konya ve Burdur'daki baba ocaklarına ateş düştü. Konya ve Burdur'da yas var.

Şehit Polislerin baba ocağında yas var
Şehit Polislerin baba ocağında yas var
GİRİŞ 05.10.2012 08:09 GÜNCELLEME 05.10.2012 12:04

Antalya'da 3 şehit... Asayiş ve yunus ekiplerinden... İlk şehidin ismi Mehmet Çolak. 1982 Konya doğumlu. İkincisi Abdullah Bülbül, Konya doğumlu. Üçüncüsü de Mustafa Kılıç, Burdur doğumlu.

 KONYA'YA ACI HABER ULAŞTI

Şehit polisin Konya'nın Hüyük ilçesi Suludere köyündeki baba evinde büyük üzüntü yaşanırken, köy sakinleri de acılı aileye taziye ziyaretinde bulunarak yalnız bırakmıyor.  

Antalya'da şehit edilen polis memuru 34 yaşındaki Abdullah Bülbül'ün Suludere köyünde acı haberini alan baba Yaşar Bülbül'ün cenazeyi teslim almak üzere bazı yakınları ile birlikte Antalya'ya gittiği, annesi Fatma Bülbül'e ise önce oğlunun yaralı olduğunun söylendiği, gecenin ilerleyen saatlerinde ise Hüyük Devlet Hastanesi'nden gelen sağlık görevlilerinin kontrolünde acı haberin verildiği öğrenildi.

Anne Fatma Bülbül'ün acı haberi metanet içerisinde karşıladığı belirtildi. Şehit polisin Antalya'da yunus timlerinde görev yaptığı, evli, 2 çocuk babası ve 10 yıllık polis memuru olduğu öğrenildi.

Şehit polisin, İstanbul'da 5 yıl görev yaptıktan sonra Batman iline atandığı, buradaki 3 yıllık görevin sonrasında tayin olduğu Antalya'da yaklaşık 2 yıldır görev yapmaya başladığı belirtildi.

Şehit polisin, vatani görevini tamamladıktan sonra polislik mesleğine başvuruda bulunarak teşkilata katıldığı da öğrenildi. Şehit polisin baba evinin önünde bir ambulans bekletilmeye başlanırken, Konya İl Genel Meclisi'nin Hüyüklü üyesi Gürdal Yorulmaz, aileye taziye ziyaretinde bulundu.  

Öte yandan, yakınları ve köylüleri, polis memurunun şehit olduğu haberini televizyonlardan öğrendiklerini belirtirken, olayla ilgili kendilerine aktarılan bilgileri köye gelen gazetecilerle paylaştı.

Şehit polisin yeğeni olduğunu belirten köyde yaşayan Mehmet Serbest, annesine acı haberi taziyeye gelen İl Genel Meclisi Üyesi Gürdal Yorulmaz'ın doktorlar ile birlikte verdiğini belirterek, "En son Ramazan Bayramında köye gelmişti. Antalya'daki görev yeri ile ilgili olarak 'Burası rahat, çok iyi, silahlardan da kurtulduk' demişti. Kalender, oldukça sakin, dört dörtlük bir insandı" diye konuştu.

Şehit polis memurunun Antalya'da bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilecek resmi törenin ardından cenazesinin memleketine gönderilmesi ve öğleden sonra doğum yeri olan Suludere köyünde son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

BURDUR'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Antalya'daki silahlı saldırıda şehit düşen 50 yaşındaki Polis Memuru Mustafa Kılıç'ın Burdur Merkez Karaçal Köyü'ndeki evine ateş düştü. Şehit Mustafa Kılıç'ın 78 yaşındaki astım hastası babası Mehmet Kılıç, acı haberi hasta yatağında aldı.  68 yaşındaki Anne Ayşe Kılıç ve yakınları acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu.

BABA KILIÇ, ACI HABERİ HASTA YATAĞINDA ALDI

Antalya'dan gelen acı haberle şehit evini Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Burdur Müftü Vekili Halil Taş ziyaret etti. Acı haberi hasta yatağında alan Acılı Baba Mehmet Kılıç" Mustafa'm, Mustafa'm, ben bu acıya nasıl dayanacağım. Sen beni gömecektin oğlum, nasıl oldu böyle" diye ağladı. Baba Mehmet Kılıç'ı, Müftü Vekili Halil Taş teselli etti.  

ACILI ANNE, FERYAT ETTİ

Evine ateş düşen 68 yaşındaki Anne Ayşe Kılıç, oğlunu son bir kez göremeden kaybettiğini belirterek feryat etti. Anne Kılıç: " Benim sarı kuzum, sen iki evladını bırakıp nerelere gittin. Babanı görmeye gelecektin, gelemedin, bu acıya nasıl dayanılır. Benim oğlum şehit oğlum, hani siz geldiniz, benim oğlum neden gelmedi" diye feryat etti. Anne Ayşe Kılıç ve yakınları şehit evinde gözyaşlarına boğuldu.  

ÇOCUKLARI İÇİN EMEKLİ OLMADI

Antalya'daki silahlı saldırıda şehit olan Mustafa Kılıç'ın emekliliğinin dolduğunu fakat iki çocuğunu okutmak için emekli olmadığı öğrenildi. Hafta sonu ceviz toplamak için Karaçal Köyü'ne geleceğini söyleyen fakat ayağını küçük bir ev kazası ile yaralamasından dolayı gelemeyen Şehit Mustafa Kılıç'ın yaklaşık iki aydır anne ve babasını görmediği öğrenildi.  

CENAZESİ BURDUR ULU CAMİ'DEN KALDIRILACAK  

Burdur Şehidi Mustafa Kılıç'ın cenazesinin Antalya'da düzenlenecek cenaze töreninden sonra Burdur iline getirileceği ve Burdur Ulu Cami'de cenaze töreni ile
Karaçal Köyü'ne defnedileceği öğrenildi.

Antalya'da şehit olan 3 polis memuru da şark görevini yapmış

Antalya'da dün akşam devriye görevi yaptığı sırada 2 saldırgan tarafından şehit edilen 3 polisin özgeçmişleri açıklandı. Saldırganların şehit ettiği üç polis memuru da şark görevini yapmış.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün basına verdiği bilgiye göre, Muratapaşa ilçesi TRT Caddesi'nde meydana gelen saldırıda şehit olan motosikletli polis memuru Mehmet Çolak (30), Konya Sarayönü doğumlu. 21 Haziran 2004 tarihinde Muğla ili Milas ilçesinde göreve başlayan şehit Çolak, 2006-2009 yılları arasında Mardin ilinde şark görevini yaptıktan sonra 6 Ağustos 2009 tarihinde Antalya'a atandı ve Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başladı. Evli olan Çolak, Mert isminde bir çocuk babası.

Saldırı olayının ardından aracı yakalamak için Antalya Bulvarı Cezaevi Kavşağı'nda barikat kuran ekipler içinde yer alan Abdulah Bülbül (34) de Beyşehir doğumlu. Konya-Hüyük-Suludere nüfusuna kayıtlı şehit, 3 Temmuz 2001 tarihinde İstanbul'da mesleğe başladı. 11 Temmuz 2006 tarihinde Batman İl Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atandı. 3 Ağustos 2010 tarihinde Batman'dan gelerek Antalya'da göreve başladı. O tarihten itibaren ekipler amirliğinde çalışan şehit Çolak, evli, Hakan (9) ve Yaşar Tunahan (4) isminde iki erkek çocuk babası.
Burdur Cezaevi Kavşağı'nda şehit olan Mustafa Kılıç (45) da Burdur doğumlu. 28 Mayıs 1993 tarihinde Balıkesir'de mesleğe başlayan Kılıç, 25 Eylül 1995 tarihinde Muş iline atandı. 29 Temmuz 1998 tarihinde Antalya'da göreve devam etti. 26 Ocak 2010 tarihinden itibaren de ekipler amirliğinde çalışan şehit polis, evli ve Mahmut (15) ile Mert Can (9) isimli iki erkek çocuk babası.

Antalya'da dün akşam saatlerinde meydana gelen olay şöyle gerçekleşti: Muratapaşa ilçesi TRT Caddesi'nde devriye görevi yapan motosikletli polis ekibi, bir ihbar üzerine gittiği olay yerinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu, polis memuru Mehmet Çolak (30) şehit oldu. Saldırganlar olay yerinden, polisin silahını da gasp ederek, kırmızı renkli bir otomobille kaçtı. Aracı yakalamak için Antalya Bulvarı Cezaevi Kavşağı'nda barikat kuran ekipler aracı durdurdu. Burada polise tekrar ateş açan saldırganlar, Abdulah Bülbül (34) ve Mustafa Kılıç'ı (45) şehit etti.

Açıklama yapan Vali Ahmet Altıparmak, olayın terör değil, asayiş olayı olduğunu söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı