Gölcük Donanmada büyük hareketlilik

Türkiye ile Suriye arasında özellikle Akçakale saldırısının ardından zirveye tırmanan gerginlik nedeniyle Silahlı Kuvvetleri'ndeki alarm durumu sürerken Donanmada da büyük hareketlilik göze çarpıyor.

Gölcük Donanmada büyük hareketlilik
Gölcük Donanmada büyük hareketlilik
GİRİŞ 05.10.2012 14:38 GÜNCELLEME 05.10.2012 15:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Donanma Komutanlığı'nın ana üssü olan Gölcük Deniz Üssü'nde bulunan fırkateyn ve diğer gemiler "Savaş yükü" olarak adlandırılan cephane ve diğer tüm ikmallerini yaparak görev bölgelerine gidiyor.

Akçakale saldırısının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden tezkerenin de geçmesiyle tüm dünya gözünü Türkiye'ye çevirirken, Türk Donanması'nın Akdeniz'deki gemi sayısını arttırdığı öğrenildi.

Donanma Komutanlığı'nın ana üssü olan Gölcük Deniz Üssa'nde de son birkaç gündür yaşanan hareketliliğin bugün daha da arttığı gözlendi. Bir kısmı bakım onarım, bir kısmı da görev değişimi nedeniyle Gölcük deniz Üssü'nde bulunan fırkateyn ve denizaltılar başta olmak üzere gemiler sürekli ikmal yapıyor.

Gemiler "savaş yükü" olarak adlandırılan ve en az 50 gün yetecek  cephane ve gıda ikmalini yaptıktan sonra, helikopterli olarak görev bölgelerine hareket ediyor. Bilindiği gibi Deniz kuvvetlerimizin Gölcük'teki ana üssünün yanı sıra Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de de birçok üssü bulunuyor.

DHA

YORUMLAR 6
  • athen slayer 11 yıl önce Şikayet Et
    herkes safını seçiyor yavaş yavaş. görüyoruz ki chp pkk yanlısı parti bdp ile aynı safa yavaş yavaş geçiyr . türkiye böyle zor durumlarla karşı karşıya geldikçe bazılarının iç yüzüde dışarıya vuruyor. suriye ile savaş çıktığında chp liler ayaklanıp iç savaş çıkarmaya çalışabilirler . chp konusunda herkes çok dikkatli olmalı . özellikle bu ülkeyi seven ve chp için çalışanlar çok dikkatli olmalılar
    Cevapla
  • burak 11 yıl önce Şikayet Et
    barış. savaştan kaçan yok,savaşa koşa koşa giden de yok.tezkere çıktı diye direk savaş olacak diye birşey de yok.ama bu chp neyin kafasında hala anlamış değilim.askeriye dediğimiz şey ne için var,savunma için mi yoksa oturup savaşa hayır demek için mi??
    Cevapla
  • sefik bayram 11 yıl önce Şikayet Et
    s. bayram. askere kim gidecek diyor chp liler ben 40 yasındayın sayın muharrem ince bey sen merak etme önce ben gideceğim hemde koyu bir ak partili olarak sende geri hizmette görev yaparsın esedin suriye hastahanesinde hemşirelik yaparsın yaralı askerlere bakasın ajanlık yaparsın mhp kardeşlerime sesleniyorum akıllı olun bu ülke sizinle bize emanet bunlar savaş cıkarsa ilk ülkesini terkedecek olan kişilerdir bizim dostluğumuz tam düşmanlığımızda tam olur bunu her ülke bilsin
    Cevapla
  • Metin Türkoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    yurtta sulh cihanda sulh. benim kafama adam bomba atıcak ben atmıycam.kuran-da yeri varmı bu aptallığın yok , ne savaş istememesi , kımse bos yere sava ıstemez zaten , bız kımsenın kafasına bomba atmıyoruz onlar atıyor.savasa da barısa da her an hazır olmalıyız.bızım bayragımız kanımızla boyandı.
    Cevapla
  • ali aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    doğan haber ajansı. doğan haber ajansı bunlar göbekten dışa bağımlıdır yaptıkları haberlere itibar edilmemelidir donanma hazır olmalıdır mesajı veriyorlar??? türkiye suriyeye vurmayacak bu aydın doğanın tebasıda catlayacak savaş istemiyoruz taa ki haklarımıza toprağımıza tahammüden bir saldırı olana kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil