Hatay'da kentsel dönüşüm çalışmaları

Hatay'da da ''Kentsel Dönüşüm Projesi'' kapsamında Kırıkhan ilçesinde bulunan eski askeri lojmanların yıkımına başlandı.

Hatay'da kentsel dönüşüm çalışmaları
Hatay'da kentsel dönüşüm çalışmaları
GİRİŞ 05.10.2012 15:21 GÜNCELLEME 05.10.2012 16:52

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İnönü Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerindeki konutların yıkım töreninde yaptığı konuşmada, planlı bir şehircilik anlayışının hayata geçirilmesinin Türkiye'de zorunlu hale geldiğini söyledi.

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hem il hem de ülke için bir yenilik olduğunu ifade eden Lekesiz, bu fırsattan il ve ilçeler olarak en iyi şekilde yararlanılması gerektiğini kaydetti.

Hatay'da ilk aşamada 3 kamu binasının yıkımının gerçekleşeceğini ifade eden Lekesiz, ''Şehirlerin çarpık ve plansız yerleşimden çağdaş medeniyet standartlarına sahip, düzenli bir yapıya kavuşturulması için ulaşımdan istihdama, eğitimden sağlığa, depremlerden meteorolojik afetlere kadar birçok konu dikkatle değerlendirildi. Planlı bir şehircilik anlayışının hayata geçirilmesi artık Türkiye'de zorunlu hale geldi'' diye konuştu.

Bu yeniliklerin ve reformun, büyük afetler olup can ve mal kaybı yaşandıktan sonra yaraların sarılması yerine, önceliğin can kayıpları yaşanmadan tedbir alınması hali olduğunu vurgulayan Lekesiz, ''Yarınların şehirlerinin her yönüyle daha yaşanabilir ve sürdürülebilir olmasına katkıda bulunmak, kaçak yapılaşmayı engellemek, olası tüm doğal afet risklerini de bertaraf edecek şekilde şehirlerimizin yeniden fenni ve sıhhi standartlara haiz bir şekilde yapılandırılması amacıyla projenin ilimizdeki başlangıcını Kırıkhan'dan yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Müdürü Melik Kara ise, kentsel dönüşüm projesinin bugün 33 ilde aynı anda yapılacak törenlerle resmiyet kazanacağını belirtti.

Bakanlığın 20 yıllık proje süresince yaklaşık 7 milyon riskli binayı elden geçireceğini vurgulayan Kara, afet riski altındaki alanların dönüşümü kapsamında yeniden inşa edeceğini söyledi.

 Hatay'da ilk etapta üç kamu binasının yıkımının gerçekleştirileceğini belirten Kara, Kırıkhan'da yıkılacak olan yapının üç katlı 860 metre kare yığma bina olduğunu, yıkımın patlayıcı kullanmadan çeşitli makine ve ekipmanlarla yapılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından lojmanların yıkımına başlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!