Bir inek için 10 metre köprü yaptılar!

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde otlarken kanyonda kayalıklara düşen inek, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı 10 metre uzunluğundaki ahşap köprüden geçirilerek aşağı indirildi.

Bir inek için 10 metre köprü yaptılar!
Bir inek için 10 metre köprü yaptılar!
GİRİŞ 06.10.2012 11:58 GÜNCELLEME 06.10.2012 12:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçen pazar günü, Safranbolu'nun Sırçalı Köyü'nde yaşayan Münire Korkmaz'a ait inek, otlarken kanyondan aşağıya düştü. Münire Korkmaz kayalıkların üzerine düşen ineğin kurtarılması için jandarmadan yardım istedi.

Kanyona gelen jandarma ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, ineği kurtarmak için çalışma başlattı.

Arazi şartlarından dolayı ineğin vinçle kurtarılamaması üzerine köprü yapılmasına karar verildi.

Köyden elde edilen kerestelerle aşağıdan ineğin bulunduğu kayalıklara doğru yaklaşık 3 saatte 10 metre uzunluğunda köprü yapıldı. İnek köprüden geçirilerek aşağıya indirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay, ineğin kurtarılması için 3 saatte köprü yaptıklarını söyledi.

Erbay, "Arazi şartlarından dolayı ineğin vinçle kurtarılmasının gerçekleştirilemeyeceğini görünce bir köprü yapmaya karar verdik. Köylülerden tedarik ettiğimiz tahtalarla 3 saatlik bir çalışma sonucunda kayaların üzerine ineğin geçebileceği bir köprü yaptık. Sonrasında da ineği bu köprüden geçirerek kanyonun aşağısına indirdik" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • nizam-ı cedit 11 yıl önce Şikayet Et
    insanların hayatı kadar diğer canlı ve nebatatın varlığı da değerlidir.. o ineğin psikolojisi ne kadar iyi olmuştur eminim.. hayvanlar düşünemez diye aşagılanıyor ancak akıl yürüten canlıların varlığı bu düşünceyi çürütüyor. sonuçta onların da hayat hakkı vardır.
    Cevapla
  • Sultan Murat 11 yıl önce Şikayet Et
    sn. tüm ekip. başka bir şehrin gariban köylüsü olarak yanaklarınızdan öper teşekkür ederik.
    Cevapla
  • engin temiz 11 yıl önce Şikayet Et
    alnınızdan ve ellerinizden öpüyorum. sn.müdürüm ve görevli ekip.. bi mühendis olarak alnınızdan öpüyorum. ecdada yakışır bi davranış olmuş. ineğin sahibinin mutlulugunu görmek isterdim, keşke haberde köylülerin yorumları da olsa. devlet böyle güzelt emsil edilir işte... helal olsun size
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!