PYD'nin füzelerimizi Suriye'ye çevirten hamlesi

Suriye'de terör örgütü KCK-PKK'nın uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD), Türkiye sınırına yakın şehirlerde sözde Kürdistan Halk Tugayları Ordusu'nun (YPG) kuruluşunu ilan etmesi Türkiye'yi harekete geçirdi.

PYD'nin füzelerimizi Suriye'ye çevirten hamlesi
PYD'nin füzelerimizi Suriye'ye çevirten hamlesi
GİRİŞ 07.10.2012 12:29 GÜNCELLEME 07.10.2012 12:29
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Zaman gazetesi konuyla ilgili yapınladığı haberinden PYD'nin kontrol altında tuttuğu Kobani, Kamışlı, Amude, Derika Hamko, Afrin, Tırbe Sıpi ve Serakani bölgelerine çevrilen Türk ordusuna ait füze rampası ve tankların görüntülerini yayınladı.

Habere göre Teyakkuz durumuna geçen Türk askeri, Şanlıurfa'nın Suruç, Ceylanpınar ilçesindeki 3. Hudut Taburu'nda da namluları Suriye tarafına çevirdi.

KCK-PKK terör örgütünün Suriye kanadı PYD'nin kontrolündeki Suruç'un karşı tarafında bulunan Kobani kentinde sessizlik hâkimken, sınır hattında 24 saat nöbet tutan askerler sınır geçişini kontrol altında tutuyor.

Şanlıurfa'nın Suriye sınırında bulunan Suruç ilçesinde konuşlanmış çoklu füze-atar rampaları ve 20'den fazla tank Suriye tarafından gelebilecek olası bir tehlike için hazır bekletiliyor.

YORUMLAR 10
  • Mehmet Ali Samaci 11 yıl önce Şikayet Et
    fuzelerin yönunun cevrilmesi önemli degil.... önemli olan o fuzelerin dogru zamanda dogru yere ateslenmesi daha önemli benim icin.eger birkac gundur basinda gösterilen resimler dogru ise uygun zaman olusmus durumdaydi! bu zaman kaybi niye anlamis degilim. az ötede israil oyuncakla oynayan cocuklara bomba yagdirirken bizim devlet ne yapiyor acaba?
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    devamı. yakın zamanda göreceksiniz barzani ve suriyedeki pekeke bölgesi birleşme çabalarına girişecek ve bizlerin kandile girmesini engelleyenler çeşitli şekillerde bu oluşumada karşı çıkmamıza mani olacaklar. diğer ihtimal şu ki hükümet suriyenin bölünmesini yeni kurulacak kürt devleti ile nüfus mübadelesi yapmak isteyecektir. çok uçuk olabilir ama bu yapılabilir ise birçok sorunumuz hallolacaktır. fakat hükümetin bunu gerçekleştirecek güçte ve ömürde olduğunu zannetmiyorum. son fikir olarak sizlerin dediği gibi osmanlı tokadını atarız ama bize pahalıya mal olur ekonomi göçer yine yıllar önceki gibi ekonomik sıkıntılar içinde debelenir dururuz. girdiğimiz suriyeden çıksak dert olur çıkmasak başka bir dert olur. bunlarda yayınlanmaz büyük ihtimal ile ama yazalım yine. kürtcü diyen okuduğuklarını tekrar oku nerede pekekeyi destekler gibi yazmışım?
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    aylardır esadın gitmesi sonucu suriyede özerk bir küsrt devleti kurulursa ne olur diye yazıyorum . aylar önce yazarkende atıp tutuyordu birileri bugünkü gibi. mangalda kül bırakmıyorsunuz asıp kesme konusunda fakat oraya o pekeke devletini kurdurtan güçler bizim oradaki pekekelileri temizlememize izin verirmi zannediyorsunuz? yıllardır yeri yurdu belli olan kandildekileri bitirememişiz yeni kandiller ortaya çıkıyor ne yapacaksınız diye soruyorum. bırakın artık kandili adamlara ülke kurduruluyor görmüyormusunuz? yok gireriz alırız asarız keserizle olmuyor işler gördüğünüz gibi. malesef olayları izleyip sonucu görmekten başka yapacak birşeyimiz yok. sen izle diyenler sizler ne yapacaksınız acaba. hükümet sizleri değil kimseyi oraya sokmayacak kandile sokmayıp osloda masaya oturduğu gibi. suriyede kurulacak pekeke devleti ile birleşme olmasın diye hökümetimiz barzani ile arayı iyi tutma derdinde fakat barzaninin dönekliklerini bir türlü öğrenememiş olmalıki yanından ayırmıyor onu.
    Cevapla
  • erhan ay 11 yıl önce Şikayet Et
    bütün bu savaslar fitneler büyük israil icin yapilmaktadir. büyük israil yani arzi mevud topraklari icin bu fitneler savaslar kiskirtmalar cikmaktadir suriye ve ülkemizin dogusuda bu projenin icersinde siyonistlerin böyle bir plani var . inanmazsaniz size bu plani teyit edebilirim israilin kullandigi bazi paralarda bu cografyanin haritasi var bakiniz bu paralara 100 sheqalim parasindaki kabartma haritasi var yedikollusamdanin altinda bu haritanin üst kisimlari güneydogudur firat nehri sinirdir orta kisimlari ise suriyedir
    Cevapla
  • Murat Bingol 11 yıl önce Şikayet Et
    n'olucak soyleyeyim... insALLAH kocaaaa bir osmanli samari olucak. hem pe-kaka'ya, hem de esed'e, sende izlersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?