İşte Kemal Atatürk'ün nüfus cüzdanı

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Atatürk'ün öldüğünde adı 'Mustafa Kemal Atatürk' değildi. Çünkü Atatürk nüfus cüzdanında yaptığı son değişiklikle adını değiştirmiş. Peki Atatürk bunu neden yaptı?

İşte Kemal Atatürk'ün nüfus cüzdanı
İşte Kemal Atatürk'ün nüfus cüzdanı
GİRİŞ 08.10.2012 08:10 GÜNCELLEME 08.10.2012 11:57
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Zaman gazetesinden tarihçi-yazar Mustafa Armağan, 'Mustafa Kemal'in hayatından yazılmayan bir sayfa'yı yazı. Armağan'a göre, Mustafa Kemal Atatürk ölümünden 4 sene önce adını değiştirmiş ve nüfus cüzdanından "Mustafa" ismini atmış, "Kemal" ismini de Kamâl' diye değiştirmiş. İşte Armağan'ın konuyla ilgili o bölüm:

"Mustafa Kemal Paşa'nın 54 yaşından sonra adını değiştirmesi olayı üzerinde nedense durulmamıştır.
1934 Kasım'ına kadar "Gazi Mustafa Kemal" diye imza atan ilk Cumhurbaşkanımız, çıkarılan kanunla “Mustafa”yı tamamen reddetmiş, yalnızca “Kemal” adını bırakmıştı. Yeni çıkardığı nüfus cüzdanında ise bu defa “Kemal”i kale anlamına geldiğini söylediği “Kamâl” ile değiştirmiş ve adını resmen “Kamâl Atatürk” yapmıştı.

Yani bugün “Gazi Mustafa Kemal”, “Mustafa Kemal Atatürk” veya “Kemal Atatürk” diyenler bu özel kanuna ve nüfus cüzdanındaki sarih bilgiye karşı gelmiş oluyorlar. Bilelim ki, öldüğünde adı Kamâl, soyadı Atatürk'tü. Yine bilelim ki, “Mustafa Kemal”i kendisi hayattayken öldürmüştü!"

İŞTE ATATÜRK'ÜN NÜFUS CÜZDANI

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 49
  • seda 4 yıl önce Şikayet Et
    güzeldi
    Cevapla
  • sima 7 yıl önce Şikayet Et
    cok iyi Atamı hatırladım
    Cevapla
  • saane 8 yıl önce Şikayet Et
    Bilemedim
    Cevapla
  • merve 9 yıl önce Şikayet Et
    iyiymiş
    Cevapla
  • Mavi MT 11 yıl önce Şikayet Et
    haçlı seferleri. diğer islam ülkelerini cahillikle suçlayanlar, yüzyıllardır yapılan haçlı seferlerine baksınlar, bu seferler hala devam ediyor.. ayrıca haçlı seferleri öncesi arap bilim dünyasını da incelesinler, tv, gazete ve bilinçsiz internet kullanımı size gerçekleri sunmaz! bunu ne zaman anlayacaksınız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'