Caddeyi 'Benim arsam' diyerek kapattı

Sivas'ta oturan 59 yaşındaki Süleyman Taştan, 2005 yılında Sivas Belediyesi'nden satın aldığı arsayı ana cadde üzerindeki yola denk geldiğini ileri sürerek güvenlik şeridiyle kapattı.

Caddeyi 'Benim arsam' diyerek kapattı
Caddeyi 'Benim arsam' diyerek kapattı
GİRİŞ 10.10.2012 15:40 GÜNCELLEME 10.10.2012 15:40

Trafiğin aksaması üzerine zabıta ekipleri müdahale edince, Taştan polise giderek şikayetçi oldu.
 
Sivas Belediyesi 2005 yılında Altuntabak Mahallesi, Çiçekli Caddesi üzerinde bulunan Süleyman Taştan'a ait arsayı kamulaştırdı. Kamulaştırma ardından Süleyman Taştan'a belediye encümeninin kararı ile aynı mahallede bulunan 4 Eylül Caddesi üzerindeki 15.79 metrekaralik alan 1.894 TL 80 kuruş kaşlılığında satıldı.

Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'ne başvurarak satın aldığı arsanın yer tespitini isteyen Süleyman Taştan, bu alanın 4 Eylül Caddesi üzerindeki yola denk geldiğini öğrendi. Yaklaşık 70 yıldan bu yana yol olarak kullanılan bu alanın kendisine satıldığı söyleyen Taştan, 2 kez mahkemeye başvurduğunu ve davayı kazandığını belirtti. Taştan, Sivas Belediyesi'nin mahkeme kararını uygulamadığını öne sürerken cadde üzerindeki kendisine ait olduğunu savunduğu alanı bugün tuğlalar ve güvenlik şeridi çekerek kapattı. Çevreden geçenlerin şaşkınlıkla izlediği bu duruma Sivas Belediyesi zabıta ekipleri müdahale etti. Zabıta ekipleri, caddenin büyük bir bölümünü trafiğe kapatan güvenlik şeridini kaldırmak istedi. Yaklaşık 3 saat boyunca Süleyman Taştan'ı ikna etmek için uğraşan zabıta memurlarının çabaları sonuç vermedi.

 Zabıta ekipleri buna rağmen girişimlerine devam edince Süleyman Taştan, 'Haneye tecavüz' iddiasıyla zabıta ekiplerinden şikayetçi olmak için karakola gitti. Bunu fırsat bilen zabıta ekipleri güvenlik şeridi ve yola konulan tuğlaları kaldırdı.
 
TAPUSUNU GÖSTERDİ
 
Bir an önce mağduriyetinin giderilmesini isteyen ve yola denk gelen arsanın kendisine ait olduğuna dair tapu ve satış evraklarını gösteren Süleyman Taştan, "Benim arsamı başkasına verdiler. Cadde üzerindeki bu arsayıda bana sattılar. Tapu-Kadastroya kadastroya müracaat ettim, bana 'Arsan burası' dediler. Hakkımı aramaya devam edeceğim. İçişleri Bakanlığı'nı ve Valiliği göreve davet ediyorum. Ben kendi arsamı çevirdim. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum." diye konuştu.
 
Belediye Başkanlığı ise konuyla ilgili incelemenin sürdüğünü ve Taştan'ın mağduriyetinin giderilmesi için çözüm arayışında olduklarını açıkladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat