Modern hayvan pazarı Kurban Bayramına hazır

Ankara'da Yenimahalle Belediyesi tarafından Kurban Bayramı nedeniyle yapılan Türkiye'nin en modern hayvan pazarında kurbanlıklar, satıcılar ve vatandaşların konforu için yapılan çalışmalar tamamlandı.

Modern hayvan pazarı Kurban Bayramına hazır
Modern hayvan pazarı Kurban Bayramına hazır
GİRİŞ 11.10.2012 09:56 GÜNCELLEME 11.10.2012 09:56

Yenimahalle Belediyesi tarafından Yakacık mevkisinde 300 bin metrekarelik alanda oluşturulan modern hayvan pazarında toplam 400 tane çadır kuruldu. Kurulan çadırların bir kısmı hayvan satışı için kullanılırken, bir kısmın ise sosyal faaliyetler için kullanılıyor.

Göreve geldiği günden beri Türkiye'nin en modern hayvan pazarını oluşturmak için Yakacık mevkisine yatırım yaptıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, hayvan pazarını gezerek, hayvanlarını satmak için Türkiye'nin değişik bölgelerinden Ankara'ya gelen satıcılarla görüştü. Satıcılar, hayvan pazarı hakkındaki memnuniyetlerini Başkan Fethi Yaşar'a anlatırken, taleplerini de sıraladılar.

"VETERİNER HEKİM KONTROLÜNDE KESİM YAPILIYOR"

Daha önceden hayvan satışı ve kesimlerinin ilçede çevreye çok önemli derecede zarar verdiğini söyleyen Başkan Yaşar, göreve geldiği ilk günden itibaren bu sorunu çözmek için mesai harcadığını, hayvan pazarının bulunduğu bölgeye önemli yatırım yaptığını belirtti. İlk olarak bölgenin tamamını asfaltladıklarını ifade eden Yaşar, "Vatandaşlar buraya geldiklerinde çamura bulaşmadan pazarlıklarını yapabiliyorlar. Ayrıca, modern bir mezbahanede nasıl hayvan kesiliyorsa, aynı tesisi 3 sene önce burada kurduk ve geliştiriyoruz. Bu tesisimizde bayramın birinci günü kesimlerin yüzde 70'ini bitiriyoruz, yüzde 30'unu da ikinci günü tamamlıyoruz. Ayrıca kurbanlıkları paylaşan vatandaşlar için yerler oluşturduk. Burada kesimlerin tamamı veteriner hekimlerin kontrolünde hijyen ve İslami kurallara uygun olarak yapılıyor" dedi.

"KURBANLIK HAYVANLARIN HER TÜRLÜ SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILIYOR"

Hayvanların pazara girmeden önce veteriner hekimler tarafından kontrol edildiğini açıklayan Başkan Yaşar, "Pazara giren hayvanların her gün sağlık kontrolleri yapılıyor, gebelik kontrolleri yapılıyor. Çadırlar sürekli olarak ilaçlanıyor ve her gün görevlilerimiz tarafından temizleniyor" diye konuştu.

Vatandaşların artık kokudan rahatsız olmadıklarını ve hayvan pazarına gelen üreticilerin rahat etmeleri için her türlü konforun düşünüldüğünü belirten Başkan Yaşar, "Daha önceden Batıkent'te bulunan hayvan pazarının olduğu yerde vatandaşlar kokudan rahatsız oluyorlardı. O pazarı da bu sene kaldırdık ve buraya ekledik. Hayvan satıcılarını da unutmadık. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden buraya hayvan satmak için gelen üreticilerin duşlarından tuvaletlerine, restoranlarından, ibadet edebilecekleri mescitlerine, güvenliklerinden oturup çay içebilecekleri kafeteryalarını kadar her türlü imkan sağlıyoruz. Burada kurduğumuz hayvan kesim tesisinin dışında ilçede 6 noktada küçükbaş hayvan kesim için alanlar oluşturduk. O yerlerinde her türlü hijyeni sağlanıyor" şeklinde konuştu.

"PAZARA İTHAL HAYVAN GİREMEZ"

Pazara ithal hayvan girmemesi konusunda emir verdiğini açıklayan Yaşar, "Ben geçen sene buraya ithal hayvan sokmadım. Bu sene yine emir verdim, yine sokmayacağım. Ben Türk üreticisinin kazanmasını istiyorum. Dua ediyorum, üreticilerin de, tüketicilerin de kazanmasını istiyorum. İnşallah; barış, huzur, kardeşlik içinde, dinimizin sevgisi içerisinde bir Kurban Bayramı yaşarız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar