Tarlasını satan çiftçiyi öyle bir dolandırdılar ki...

Bursa'da, iki kişi, sattığı tarla parasıyla bankalara olan borcunu ödemeye giden vatandaşa külçe altın görünümlü 2 adet Çin malı çakmağı 'altın' diye 9 bin liradan sattı.

GİRİŞ 18.10.2012 10:09 GÜNCELLEME 18.10.2012 13:45
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

5'er liralık sözde altın çakmakları bozdurmak için gittiği bankadan 'bunlar sahte' cevabını alan çiftçi büyük şok yaşadı. Polise ifade veren mağdur vatandaş, "İran'dan kaçak altın çakmak getirdiklerini söylediler. İki kişilerdi, biri kendisini kuyumcu olarak tanıttı." dedi.

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Dereköy'de ikamet eden Ali Neydim (54), bankalara olan borcunu ödemek için tarlasını sattı. Neydim, borçlarını ödemek için geldiği Bursa'da, Korupark mevkiinde yürüdüğü sırada kimliği henüz belirsiz iki kişi yanına geldi. Şüpheliler, sözde altın olan çakmaklar için pazarlık yaptı. Şüphelilerden biri, 'Ben kuyumcuyum, bu çakmağın fiyatı 6 bin 500 lira' diyerek senaryo gereği diğer şüpheliden 4 bin 500 lira karşılığında çakmağı aldı. Bu esnada, Ali Neydim de iki adet çakmak için şüpheliye 9 bin lira verdi.

Bir süre sonra altınları bozdurmak için gittiği bankadan çakmakların sahte olduğunu öğrenen Neydim, büyük şaşkınlık yaşadı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Emek Polis Merkezi'ne gelerek olayla ilgili ifade veren Neydim, polis merkezi çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bankalara olan borcunu ödemek için tarlasını sattığını belirten Neydim, "Bunlar yanıma yaklaştı. İran'dan kaçak, ucuz fiyattan külçe altın görünümlü çakmak getirdiklerini söylediler. Şüphelilerden birisi 'ben kuyumcuyum, bu çakmak altın, fiyatı 6 bin 500 lira' dedi. 4 bin 500 liradan bir çakmak aldı. Ben de iki adet çakmak aldım. Sonra sahte olduğunu öğrendim. Malımı satmıştım. Bankalara borç ödemek için gidiyordum. Bu şerefsiz, dinsiz, imansız kişiler beni dolandırdı." dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, külçe altın görünümlü sahte çakmakları 'altın' diye 9 bin liraya satan dolandırıcıların yakalanması için soruşturma başlattı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 13
  • Mr.Kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    aynısı. bu olayın birebir aynısı 5-6 ay önce adıyaman'da yaşanmıştı gariban bir dayıyı keklemişlerdi ALLAH yardım etsin...
    Cevapla
  • Burak YILMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    erhan acun. senin gibiler oldukça bu haberleri bitmez. tezgah mükemmel kim olsa oltaya gelir de ne demek. öyle bir durumda hiç düşünmezmi insan satan kerizmi 6500 tl ederi olan malı neden 4500 e satıyor diye.
    Cevapla
  • Ahmet 11 yıl önce Şikayet Et
    sen akıllısınya. birde adamlara şerefsiz imansız diyorsun kaçak mal satın almak isteyen sen ne oluyorsun acaba..isabet olmuş istanbula düşersen beni bul çok uyguna 2 adet köprü var elimde maliyetine satarım..
    Cevapla
  • Büyük Türkiye 11 yıl önce Şikayet Et
    basiret bağlı ise.. . gerisi yalan.. ALLAH kolaylık versin.. sabır versin.. ALLAH kimseninde başına vermesin.
    Cevapla
  • mehmet verdi 11 yıl önce Şikayet Et
    afferim sana. almisken cakmagin tüpünüde doldurtsaydin ,daha ucuza gelrdi de onunn icin söylemistim,sende haklisin nereden aklina gelecektiki. not. hah hah haaaaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!