Koruma altındaki kızı öldürülen baba AİHM'e gidiyor

Konya'da işçi emeklisi Fikret Keskin'in, hakkında 'çağrılı koruma' kararı bulunan kızı Dilber Yılmaz, geçen mayıs ayında boşanma davası süren 1.5 aylık eşi Mehmet Yılmaz tarafından sokak ortasında 11 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

Koruma altındaki kızı öldürülen baba AİHM'e gidiyor
Koruma altındaki kızı öldürülen baba AİHM'e gidiyor
GİRİŞ 20.10.2012 14:53 GÜNCELLEME 20.10.2012 14:53

Mehmet Yılmaz'ın ölüm tehditlerinin ardından kızı için 6 ay süreli 'koruma' ve Yılmaz hakkında da 'eve yaklaşmama kararı' alınmasına rağmen kızının öldürüldüğünü belirten Fikret Keskin, "Kızımın öldürülmesi olayında devletin ihmali olduğu için konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağım. Başvuru için gerekli hukuki hazırlıklarımı yapıyorum" dedi.

29 yaşındaki 2 çocuk annesi Dilber Yılmaz, bu yılın başında 32 yaşındaki işsiz Mehmet Yılmaz ile ikinci evliliğini yaptı. İddiaya göre evliliğinin ilk günlerinden itibaren eşinden şiddet gören Yılmaz, 1.5 aylık evli iken evi terk edip ailesinin yanına yerleşti. Ardından boşanma davası açtı. İddiaya göre Mehmet Yılmaz boşanma davasını duyunca Dilber Yılmaz'a, eve geri dönmesi için ölümle tehdit etti. Bunun üzerine Dilber Yılmaz, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaatta bulunup 'çağrılı geçici koruma' ve Mehmet Yılmaz hakkında da 'eve yaklaşmama' kararı aldı.

SOKAK ORTASINDA 11 YERİNDEN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Dilber Yılmaz, 20 Mayıs Pazar günü saat 01.00 sıralarında kuzeni 28 yaşındaki Mustafa Cevizaltı ile kız kardeşini ziyaretten döndüğü sırada evlerinin yaklaşık 3 kilometre kala Kılınçarslan Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi'nde sokak ortasında eşi Mehmet Yılmaz tarafından 11 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Kaçan Mehmet Yılmaz ise kısa sürede polis tarafından yakalandı. Dilber Yılmaz'ın boşandığı eşiyle görüştüğünü ve aldattığını öne süren Yılmaz, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

KIZIMA DEVLET SAHİP ÇIKMADI

Kızı Dilber Yılmaz'ın koruma altında iken öldürülmesinde ihmal olduğunu öne süren 56 yaşındaki işçi emeklisi 3'ü kız 4 çocuk babası Fikret Keskin, " Kızımın öldürülmesi olayında devletin ihmali olduğu için konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağım. Başvuru için gerekli hukuki hazırlıklarımı yapıyorum." dedi.

DAMADI TARAFINDAN BIÇAKLANDI

Kızının ikinci evliliğinin şiddetli geçimsizlik nedeniyle kısa sürdüğünü belirten Fikret Keskin, "Kızımın, evlenmesine razı değildim fakat kızım isteyince, evliliklerini onayladım. Evlerinin beyaz eşyalarını aldım. Kızım mutlu, mesut olsun istedim. Ama olmadı. Mehmet Yılmaz bize ben gece çalışıyorum diyordu. Halbuki işsizmiş. Kızım de plastik fabrikasında çalışıyordu. Onun kazandığı paraları elinden alıyormuş. Süreklide şiddet uyguladığı için kızım eşini terk edip, bizim yanımızda yaşamaya başladı. Mehmet Yılmaz ise kızımın evine geri dönmesi için sürekli baskı yapıp, tehdit etti. Evin önünde park halindeki otomobilin camını kırdı. Üç tekerlekli motosikletimin lastiklerini parçaladı. Beni de sürekli tehdit ediyordu. Hatta bacağımdan bıçakladı. Kızın eve dönmesin öldürürüm diyordu."diye konuştu.

KIZINI KORUMAK İÇİN ÜÇ TEKERLEKLİ MOTOSİKLETİN KASASINA SAKLAMIŞ

Kızı ve kendisi için koruma kararı aldıklarına hatırlatan Fikret Keskin, şunları söyledi:

"Ben bıçaklanmamın ardından hastaneden çıktıktan sonra kızımla savcılığa müracaatta bulunup koruma kararı aldık. Adliyeye giderken de Mehmet Yılmaz'ın, yolda kızımı görüp bir şey yapmasın diye üç tekerlekli motosikletin kasasında battaniyenin altına gizleyerek götürdüm. Yaptığımız müracaatta kızım için 6 ay, benim için de 3 ay koruma kararı aldık. Ayrıca Mehmet Yılmaz hakkında da yaklaşmama kararı alındı.Fakat ona rağmen kızım öldürüldü. Bende Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun desteğiyle konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağım.Mehmet Yılmaz'ın da ömür boyu hapis cezası almasını istiyorum."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki