Bayramda hava nasıl olacak? / Haritalı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Resmi tatil 6 gün olarak belirlenirken, bir çok vatandaş bu süreye tatil planlıyor. Peki planlara gölge düşmemesi açısından bayramda hava nasıl olacak. İşte cevabı...

Bayramda hava nasıl olacak? / Haritalı
Bayramda hava nasıl olacak? / Haritalı
GİRİŞ 22.10.2012 08:52 GÜNCELLEME 23.10.2012 13:36

Türkiye'nin büyük bölümü yağışlı havanın etkisi altına girdi. Hava Tahmin Uzmanı Yavuz, "Marmara, Ege , Akdeniz, Batı Kardeniz ve iç kesimlerinde, Güneydoğu Anadolu'da görülmesini bekliyoruz, yağışlarla beraber sıcaklıklarda düşüyor. Ülke genelinde mevsim normallerinde hatta doğuda bir iki derece altında sıcaklık gösterecek. " dedi.

Yağışlar bazı bölgelerde oldukça etkili olacak.

Yusuf Ziya Yavuz, "Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde, özellikle Antalya'nın doğu ilçelerinde, merkezinde ve Güney Ege'de, Aydın, Muğla çevrelerinde, İzmir'in güney kesimlerinde yağışların kuvvetli olmasını bekliyoruz. Marmara'nın batısında Tekirdağ batı bölgeleri, Çanakkale'nin kuzey ilçelerinde yağışların kuvvetli olmasını bekliyoruz. " dedi.

Ancak yağışlar, bayramın birinci gününden itibaren azalacak.

Yusuf Ziya Yavuz, "Bayramda yağışların yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olmasını bekliyoruz birinci ve ikinci gününde. Üçüncü günde yağışların yurdu terketmesini beklemekteyiz." dedi.

Büyük kentlerdeki sıcaklıklara gelince.

Yavuz, "İstanbul'da 24 dereceye kadar düşüyor sıcaklık , Ankara'da 22 derece, İzmir'de 23 dereceye kadar düşüyor. Bunlar , Ankara'da mevsim normallerinde ama İzmir'de, İstanbul'da mevsim normalleri altında..." dedi.

BAYRAMIN HAVASI NASIL OLACAK?

24 Ekim 2012 Çarşamba (Arefe) günü: Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

25 Ekim 2012 Perşembe Bayramın 1. günü: Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz Kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Sinop, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ağrı, Iğdır, Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

26 Ekim 2012 Cuma Bayramın 2. günü: Yağışlı havanın batı bölgelerinde etkisini yitirmesi bekleniyor. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Doğu Akdeniz ile Tokat çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

27 Ekim 2012 Cumartesi Bayramın 3. günü: Doğu bölgeleri çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Bingöl ve Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer kesimlerin parçalı ve az bulutlu.

28 Ekim 2012 Pazar Bayramın 4. günü: Yağışların Van ve Hakkari çevrelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor. Ancak yurdun kuzeybatı kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bu arada hava sıcaklığının bugün ve Çarşamba günü kuzey ve doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı; bayram süresince ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.


İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi