Kurbanlar Afrikalı çocukları 1 yıl besliyor!

Afrikalı anneler bağışlanan kurbanları, kurutup toz haline getirerek bir yıl boyunca çocuklarını besliyor. Afrika'ya bağışlanan her iki kilogram et, bir Afrikalı çocuğun bir yıllık B12 vitamini ihtiyacını karşılıyor.

Kurbanlar Afrikalı çocukları 1 yıl besliyor!
Kurbanlar Afrikalı çocukları 1 yıl besliyor!
GİRİŞ 23.10.2012 14:17 GÜNCELLEME 23.10.2012 14:17

Yeryüzü Doktorları'nın Afrika'da bağışladığı kurbanlar, bir yıl boyunca kullanılmak amacıyla kurutulup toz haline getiriliyor. Yeryüzü Doktorları Derneği Genel Sekreteri Plastik Cerrah Prof. Dr. Ethem Güneren, "Afrika Yoksullukla Mücadele Programı kapsamında yıllardır Afrika'da kurban kesip ve bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını" söyledi.

Dağıttıkları kurban etlerinin uzun süreli kullanılması için kurutularak toz haline dönüştürüldüğünü belirten Prof. Güneren, "Afrika'da büyük baş kesiyoruz, kemikleri soyuyoruz ve parça et halinde siyah poşetlerde yaklaşık 2'şer kilogramlık hisseler olarak kapı kapı dağıtıyoruz. Afrikalı anne aldığı etleri önce pastırma gibi veya salam gibi dilim dilim kesiyor, sonra bunları güneşe asıyor ve kurutuyor. Kurutulmuş et yapraklarını dibekte döverek un - toz - tuz haline getiriyor, sonra bunu bir kavanoza koyuyor ve yıl boyu çocuklarının kimi gün sadece sudan ibaret olan çorbalarına kaşık kaşık koyarak çorbayı et sulu hale getirerek çocuklarını besliyor." dedi.

İki kilogram ette mevcut bulunan B12 vitamininin Afrikalı bir çocuğun bir yıllık B12 vitamini ihtiyacına denk geldiğini belirten Prof. Güneren, şunları kaydetti: "Geçen yıl gene kurban hissesi verdiğimiz bir Afrikalı anne, 'bekleyin' dedi. Çadırın içinden bir kavanoz getirdi, kavanozun dibinde bir tutam et tozu vardı. 'Bu toz' dedi geçen yıl verdiğiniz etten arta kalandı."

Yeryüzü Doktorları, bu yıl da Afrika'da Somali, Kenya, Kongo ve Nijer'de 50'den fazla bölgede Kurban eti dağıtacak. Bağışlar bayramın birinci günü saat 20.00'a kadar yeryuzudoktorlari.org web sitesinden online olarak yapılabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA