2 kişiyle büyükbaş hayvanı yıkma tekniği İZLE

Kurban kesimi sırasında belli teknikler uygulanarak hayvanın başarılı şekilde yere yatırılabilirsiniz. Geçen yılda sitemizde yer alan ve çok izlenen o teknik..

GİRİŞ 24.10.2012 11:20 GÜNCELLEME 24.10.2012 17:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, Rueff adı verilen yöntemle, iki kişinin bile büyük bir hayvanı rahatlıkla yatırabileceğini belirten Yıldız, uygulamalı gösterdiği yöntemle 600 kiloluk tosunu başarılı şekilde yatırdı.

Kurbanda en çok görülen manzaraların başında, kaçan kurbanlıkların sokaklarda kovalanması, boynuz darbesiyle yaralanan ve ellerini, parmaklarını kesen acemi kasaplar geliyor.

Uzmanlar, kurban kesiminin uygun şekilde yapılması durumunda üzücü kazaların önüne geçilebileceğini ifade ediyor.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yıldız, kurbanlık hayvanın nakli, kesim yerinin durumu, kurbanın yere yatırılması, kesilmesi, hijyen teknikleri ve dezenfeksiyonun çok önemli olduğunu kaydetti. Kurban kesimlerinde birçok aksaklıkların yaşandığını ve üzücü kazaların meydana geldiğini anımsatan Yıldız, alınacak bazı önlemlerle üzücü kazaların önüne geçilebileceğini vurguladı.

Rueff yöntemi adı verilen teknikle kurbanlığın rahatlıkla yatırılabildiğini dile getiren Yıldız, hayvanı yatırma tekniği ile ilgili şu bilgiyi verdi: "Rueff yöntemi dediğimiz teknikte; hayvanı başından sağlam bir yere bağlıyoruz. Daha sonra sağlam bir iple iki boynuzu bağlıyoruz. İpi boynuzunun üstünden uzatarak alttan geçiriyoruz. Bu sayede hareketli bir düğüm oluşuyor. Göğüs ve karnından geçirdiğimiz ipi kuyruk hizasından arkaya doğru uzatıyoruz. Belli bir mesafe bıraktıktan sonra hayvanı iple çekerek olduğu yere yatırıyoruz. Bunun ardından hayvanın ayaklarını ve gözünü bağlıyoruz. Bu yöntem uygulanırsa hayvan ne kadar saldırgan olursa olsun hiçbir kaza yaşanmaz. İki kişi bile bu teknikle büyükbaş bir hayvanı kendi başına yatırabilir."

Vatandaşlardan kaçan hayvanı kendilerinin yakalamamasını isteyen Yıldız; "Hayvan kaçtığında kendilerinin yakalamasını hiç tavsiye etmiyorum. Uzmanlarından yardım alsınlar. Her belediyenin yakalama ekipleri vardır. Onlar yoksa veteriner hekimlerden destek isteyebilirler. Gerekli ekipmanların olması gerekiyor." dedi. Uyuşturucu iğne ile sakinleştirilen hayvanın kurban edilebileceğini anlatan Yıldız, sakinleştirici vurulan hayvanın etinin tüketilmesinde de sakınca bulunmadığını ifade etti.

Rueff tekniğini uygulamalı olarak gösteren Yıldız, 600 kiloluk tosunu başarılı şekilde yere yatırdı. 

YORUMLAR 2
  • hakanasil 11 yıl önce Şikayet Et
    idris dayımla. ikimiz ha boyle bir yontemle yiktik ayvani. cüzel bir teknikdur.
    Cevapla
  • Hakan CANTÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    böyle olmaz .. ipi boyunuzundan bağlayıp soltarafından bir kez dolandırıp yüzünden belinden aşağı karnından ağaşı arka ayakların ikisine dolandıracaksın üç kez sonra sol ayak dan iki kez dolandırıp sağ raatafında duracaksın biri de boyunu çevirince ipi de sıkı sıkı çekince kurbanlık rahat bir şekilde kendisi yıkılacaktır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü