3 milyon müslüman 'Lebbeyk Allahümme lebbeyk' dedi

Hacı olma heyecanıyla Arafat'a çıkan yaklaşık 3 milyon Müslüman, el açıp birlikte dua etti.

3 milyon müslüman 'Lebbeyk Allahümme lebbeyk' dedi
3 milyon müslüman 'Lebbeyk Allahümme lebbeyk' dedi
GİRİŞ 25.10.2012 15:09 GÜNCELLEME 25.10.2012 15:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Öğle namazını çoğunluğun Nemire Mescidi'nde kıldığı Arafat'ta, büyük bir hareketlilik öğle namazının ardından başladı. Müzdelife'ye doğru hareket eden hacı adayları, ''buyur Allahım buyur'' anlamına gelen ''Lebbeyk Allahümme lebbeyk'' sedalarıyla hacı olmanın heyecanını yaşıyor.

İçişleri Bakanı Prens Ahmed Bin Abdulaziz, bu yıl 189 milletten oluşan 1 milyon 752 bin 932 kişinin kutsal topraklara geldiğini belirterek, yurt dışından gelenlerin 951 bin 806'sının erkek 801 bin 126 kişinin ise bayanlardan oluştuğunu kaydetti.

Abdulaziz, Mekke Valisi Prens Khaled Al Faisal ve birçok üst düzey görevli, tüm dikkatlerini hac bölgesine çevirirken, güvenlik olağanüstü şekilde havadan helikopterler, karadan özel eğitilmiş güvenlik birimleri tarafından sağlanıyor.

Geçen yıla göre daha düzenli ve sistemli olduğu gözlenen organizasyonlarda özellikle trafik nedeniyle on binlerce otobüsün Arafat sınırları dışında tutulması ile hacılar daha rahat hareket edebildi.

Pazartesi yoğun yağışın Mekke'ye gelmesi ve ardından Araee günü de Arafat'ta yağış beklendiğinin meteoroloji tarafından bildirilmesi üzerine Sivil Savunma ekipleri özellikle tünellerde ve diğer bölgelerde 100 kurtarma timini hazır ve alarmda bekletiyor.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü General Mansur Al Türki, 800 motosikletli polis ekipleri tarafından trafik akışının kolaylaştırıldığını dile getirirken, özellikle yolların, tünellerin kapatılmaması için yoğun çaba harcandığını söyledi.

YORUMLAR 1
  • Kenan 11 yıl önce Şikayet Et
    yarin bayram yapiyorlar bizden haric herkes. bu ne celiski yahu bizden haric herkes yarin bayram yapiyor biz ise simdi yaptik nasil kalkacak bunca vebalin altindan bunu böyle yapanar?.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı