Polislere içtima davasına vekilden veryansın

Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğünde, tartıştıkları polisleri teşhis etmek için sıraya dizdiren AK Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu'nun oğlu ile ilgili davanın iddianamesi vekili kızdırdı.

Polislere içtima davasına vekilden veryansın
Polislere içtima davasına vekilden veryansın
GİRİŞ 27.10.2012 20:01 GÜNCELLEME 28.10.2012 08:34
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğünde, tartıştıkları polisleri teşhis etmek için sıraya dizdiren AK Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ve AK Parti Dörtyol Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun ile polisler aleyhinde hazırlanan iddianameyi değerlendiren Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, iddianameyi 'abartılı ve orantısız' bulduğunu söyledi.

Dörtyol Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede İstemi Kağan Türkoğlu, Ömer Uzun ve 3 polis hakkında toplam 21.5 yıla kadar hapis talebi istendi. İddianamede, toplam 4 yıla kadar hapis cezası talep edilen Türkoğlu için polis memurları Alper Atilla ve Murat Emer'e karşı tehdit suçundan 2 kez ceza istendi.

Türkoğlu'nun arkadaşı AK Parti Dörtyol Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun için 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Türkoğlu ve Uzun'un tartıştıkları polis memuru Alper Atilla hakkında 8.5 yıla kadar, Murat Emer için ise 3.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olaya karışan İstemi Kağan Türkoğlu'nun milletvekili babası Bayram Türkoğlu, hazırlanan iddianamede cezaların abartılı bulduğunu, Türkiye'nin yoğun gündeminde kamuoyunu bu tip olaylarla meşgul edilmesi karşısında üzüldüğünü belirtti. Hacı Bayram Türkoğlu şöyle konuştu:

"Bugüne kadar güvenlik teşkilatımızın yanında yer almışımdır. Bundan sonrada yer almaya devam edeceğim. Zor şartlar altında görev yaparken bu tip yayınlar morallerini bozuyor, bizlerinde moralleri bozuluyor. Hak etmediğimiz şekilde sanki güvenlik güçlerimizle aramızda bir sorun varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Şu anda olay adli cephede. İddianamede adı geçen polis memurlarımız buna oğlum da dahil, adı geçenlerin 21.5 yıl hapsi isteniyor diye manşetten verilen haberler canımızı sıkıyor morallerimizi bozuyor. Ben Türkiye'de hukukun üstünlüğüne inanan biriyim, adalet herkes için adalettir eşittir, bu eşitlik kavramında Milletvekili'de olsu oğlu da olsa emniyet mensubu yada müdür de olsa tepeden tırnağa bu ülkede yaşayan vatandaşların hukukun önünde eşit şekilde adil biçimde savunma hakkı da var yargılanması da söz konusu. Hiç kimsenin bu konuda ayrıcalıklı olma hakkı yoktur. Ben asillerin hukukundan ziyade hukukun asaletini savunanlardanım. Yani düşküne garibe mazluma hukuk nasıl işliyorsa rütbeli olana makam sahibi olana da her kademedeki yurttaşımıza hukuk aynı şekilde işlemelidir bunu savunuyorum. Olayları gözümüzün önüne getirdiğimizde ise burada bir bıçaklama, gasp gibi bir olay yok.

Kamuoyunun ajite edildiği gibi bizim dışımızda gelişen olaylardada bizim sanki bir mahkumiyet gözlüğü içerisinde meseleye bakılarak bizim töhmet altında kalmamız siyasi linçe maruz kalmamız bizleri derinden yaralamıştır. Hiç bir konuda orantısız güç kullanmamamız lazım. Hukuk'ta da orantısız güç kullanılmaması lazım.Orantısız bir hukuk hukuk değildir. Hukukunda kendi iç dinamiklerinde bir orantısı vardır. Yasal çerçevelerde her suçun girebileceği maddeler vardır buna göre hareket edilmesi gerekir. Ama bazen iddianameler hazırlanırken böyle çok abartılı biçimde, saygı duyuyoruz ama savcılarımız bunu farklı şekilde değerlendirmişlerdir. Benim şahsen iddianamedeki bu ortaya atılan bu suçlarla alakalı hukuk düzenimizde Türk hukuk sisteminde bir düzensizlik bir uygunsuzluk görüyorum. Bu benim şahsi görüşüm. Sonuçta hukukunda asaleti gereği Türk hukuk sisteminin de bu hukuku işletenler tarafından en adaletli şekilde uygulanacağından eminim" dedi.

OAYIN GEÇMİŞİ
Temmuz ayında Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleşen olayda AK Parti Dörtyol Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun polis memuruyla tartışmış daha sonra olay yerine arkadaşı İstemi Kağan Türkoğlu'nu çağırmıştı. Emniyet Müdürü, polis memurlarını sıraya dizerek Türkoğlu ve Uzun'dan tartıştıkları polisleri teşhis etmelerini istemiş ve sonrasında olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    elin gözündeki çöpü görüp.... kendi gözümüzdeki merteği görmeyen bir milletiz. " sen benim kim olduğumu biliyormusun" konferansları kendini daha zengin, daha mevkili gören her gurupta, memura ve halka karşı her zaman oldu. gayetle sosyetik ve laik sayfiyede hız yaparken, yanlış park edince polise söylendiğini duydum. polis, birşey yapamıyoruz, bizi sürdürürler demişti....
    Cevapla
  • osman 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın vekil.... siz ve sülalaeniz kim oluyor da benim polisimi ilkokul öğrencileri gibi sıraya dizebiliyor, derhal vekillikten istifa edin, bugüne kadar aldığınız maaşlarınızı iade edin...
    Cevapla
  • serkan demirel 11 yıl önce Şikayet Et
    karar abartılı. sayın vekile aynen katılıyorum. istenen cezalar abartılı olmuş sonuçta polislerimizde vekilin çocuğuda genç insanlar hangimiz bu yaşlarda hatalar yapmadık. bence olay tatlıya bağlanabilir vekilin oğlu ve polisler birbirlerinden özür dilesinler bu olay kapansın ülkemizin sorunları bitmiş gibi nelerle uğraşıyoruz. şu mübarek bayram günlerinde kardeşlikten bahsetmek milli birlikten beraberlikten bahsetmek herşeyden hayırlıdır. boş işlerle insanları harcayacağımıza kazanalım genç insanlar yaparlar böyle şeyler sonuçta ölüm yok kırıp dökülen birşey yok.
    Cevapla
  • dudu durdu 11 yıl önce Şikayet Et
    babasının. çiftliği olmadığını anlamıştır umarım
    Cevapla
  • erkan erkan 11 yıl önce Şikayet Et
    yandas medya. yandas medya ...amk 25 kuruş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti