Sele kapılan 5 araç Suriye'de çıktı

Şanlıurfa'da 3 kişinin hayatını kaybettiği selde 5 aracın da sınırı aşarak Suriye'ye gittiği anlaşıldı. Harran ve Akçakale'de etkili olan selin 18 aracı götürdüğü, bunlardan 12'sinin İl Özel İdaresi tarafından bulunduğu belirtildi.

GİRİŞ 28.10.2012 16:51 GÜNCELLEME 28.10.2012 17:00

5 aracın ise Suriye tarafına geçtiği anlaşıldı. Bir aracın yeri ise henüz tespit edilemedi. Sel, bölgedeki yolları da haritadan kaldırdı.

Harran ve Akçakale'de etkili olan selin en fazla tahrip ettiği köy Yağmurlu köyü oldu. Sel günü köyde barış merasimi olduğu, bundan dolayı misafir yoğunluğunun bulunduğu belirtildi. Aniden bastıran yağış ve oluşan sel, misafirlerin de araçlarını alıp götürdü. Selin köyden aldığı 18 araçtan 12'si bulundu. Sınır ötesinden gelen telefonla 5 aracın da Suriye topraklarına gittiği tespit edildi. Geriye kalan bir araç ise henüz bulunamadı. Tahribatın en çok etkilediği diğer alan ise yollar oldu.

Şanlıurfa Valiliği kriz masası oluşturdu. İl Özel idaresi personelinin izinleri kaldırıldı, tüm personel göreve çağırıldı. Özel İdare'ye bağlı 51 iş makinesi aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Türkdili, 5 dakikalık afet sonucunda 18 aracın sele kapıldığını anlattı. Yolların ciddi oranda tahrip olduğunu aktaran Türkdili, ulaşımın sağlanması için yolların bir kısmını trafiğe açtıklarını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi