PKK'ya yardım eden muhtara 9 yıl hapis

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla tutuklanan köy muhtarı ve biri kadın 10 köylüye 8 yıl 9'ar ay hapis cezası verildi.

PKK'ya yardım eden muhtara 9 yıl hapis
PKK'ya yardım eden muhtara 9 yıl hapis
GİRİŞ 31.10.2012 15:18 GÜNCELLEME 31.10.2012 15:18

azarcık ilçesinde geçtiğimiz yıl Nisan ayında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonucu 3 terörist öldürülmüş, bir terörist sağ olarak yakalanmıştı. Yakalanan M.M.P. isimli teröristin itirafları üzerine Pazarcık ilçesine bağlı Salmanipek, Yolboyu, Kizirli köyleri ile Zonpalar mezralarında terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle 11 kişi gözaltına alınmıştı. 7'si tutuklu 11 sanık, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandıktan sonra davayı temyiz için dosyayı Yargıtay'a götürdü.

Yargıtay, kararın 3. Yargı Paketi kapsamında değerlendirilmesi için dosyayı temyiz etmeden mahkemeye iade etti. Dosyanın iade edilmesinin ardından Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın duruşması yapıldı.

Tutuksuz sanıklar İsmail İlküplü, Elif Torun, Mustafa Ufaksöğüt, Hüseyin Torun ile tutuklu sanıklar İbrahim İper, Ali Utgucu, İsmail Teke, Ali Torun, Seyit Aksoy, Hasan Hüseyin Büyüközdoğan ve Ali Torun ile avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada savcı esas mütalaasını verdi. Savcı mütalaasında, itirafçının beyanları ve teşhisleri sonucunda, Salmanipek Köyü Muhtarı Ali Torun ile oğlu Hüseyin Torun ve Elif Torun'un terör örgütüne 4 -5 kez bol miktarda yiyecek verdiğini, örgüt üyelerinin muhtar Ali Torun'u ‘gerçek bir yurtsever ve güvenilir kişi' olarak nitelendirdiğini öne sürdü. 5 yıldır Torun'un evine gidilerek erzak alındığını iddia eden savcı, Hüseyin Torun ile Elif Torun'un teröristlerle konuşurken örgütün düşüncelerini savunduklarını, örgüt taraftarı olduklarını ısrarla anlattıklarını ifade etti. Savcı, yapılan kovuşturma ve soruşturma sonucunda sanıkların hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte PKK terör örgütüne bilerek ve isteyerek erzak, giyecek ve bomba yapımında kullanılması için gübre temin ettikleri, tüm sanıkların itirafçı tarafından teşhis edildiğinin anlaşıldığını belirtti.

Sanıklardan Elif Torun esasa ilişkin yaptığı savunmada, dosya kapsamında yargılanan Ali Torun'un babası olduğunu, Hüseyin Torun'un ise kardeşi olduğunu belirtti. Babası tutukluyken annesinin vefat ettiğini anlatan Torun, terör örgütüne isteyerek değil, kesinlikle tehdit ve zor kullanılması sonucunda yardım ettiklerini ifade etti. Mağdur olduklarını savunan Torun, babasıyla birlikte beraatlerini talep etti. Sanık Seyit Aksoy da çiftçi olduğunu, başlarına ne geldiyse cahillikleri yüzünden geldiğini savundu.

Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti sanıklara karar öncesi son sözlerini sordu. Sanıklar tahliye taleplerini yineledi. Kararı açıklayan mahkeme heyeti, 11 sanığa terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettikleri gerekçesiyle 8 yıl 9'ar ay hapis cezası verdi.

CİHAN

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!