Santrale karşı çıkan köylüler kömür yedi

Türkiye'nin en güzel kirazının üretildiği Keles'in Kozağacı Bölgesi'nde Termik Santral kurulmasına karşı çıkan köylüler, yüzlerini kömürle siyaha boyayıp ellerine aldıkları kömürü yemeye kalkışarak eylem yaptı.

GİRİŞ 05.11.2012 09:55 GÜNCELLEME 05.11.2012 10:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerika, İspanya, İtalya ve İngiltere'ye kiraz ihraç eden Keles'in 6 köyünden gelen vatandaşlar, Kozaağacı Vadisi'nde toplanarak 'Termiğe hayır' eylemi yaptılar.

Yaklaşık 2500 kişinin yaşadığı Kozağacı bölgesinde Yunuslar, Harmandemirci, Durak, Davutlar, Denizler, Issızören köyleri bulunuyor. Geçim kaynakları ihracata yönelik kiraz olan köylüler santrale karşı çıkıyor.

Yüzlerini kömür ile boyayan çocuklar ve büyükler, kömürü yemeye çalıştılar. Bölgede bin büyükbaş hayvan olduğunu, bunların nereye gideceğini merak ettiğini söyleyen bir vatandaş ineğine kömür yedirmeye çalıştı.

Vatandaşların 'Kömür yemek istemiyoruz', 'Termik santral istemiyoruz', 'Termiğe inat yaşasın hayat şeklinde' sloganlar atıp, 'Sahibi olduğumuz toprakların işçisi olmayacağız', 'Devlet 30 yıldır bölgeye ne yatırım yaptı ki? Şimdi toprak istiyor', 'Enerji Bakanı sahnede. Tarım Bakanı nerede?' şeklinde pankartlar açması dikkat çekti. İneğin kömürü yememesi üzerine vatandaş, "Görüyorsunuz kömür yemiyor. Bu hayvan ot yiyor. Buraya termik santral istemiyoruz" diye konuştu.

"DEVLETİN BU İŞE 'HAYIR' DEMESİNİ İSTİYORUZ"

Vatandaşlar, termik santral yapımında topraklarını vermeyeceklerini belirterek, "2 aydır uykularımız kaçtı. Sayın Başbakandan konuya çözüm bulmasını alternatif yerlerin değerlendirilmesini istiyoruz. Dedemiz, ninemiz bu topraklar yıllarca bu toprakta yaşadık. Kiraz ağaçlarımızı vermek istemiyoruz. Biz burada yaşamak istiyoruz. Temiz yaşam ve ortam istiyoruz. Biz kömür yiyemeyiz. Biz özgür insanlarız ve özgür yaşamak istiyoruz. Devletin artık bu işe 'Hayır' demesini bekliyoruz" dediler.Toprağın altından faydalanmak istemediklerini söyleyen vatandaşlar, toprağın altını istemediklerini söylediler.

YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristandan ermenistendan ceryan aldığımız günleri unutmayın .!. hergün ancak bir kaç saat elektrik olduğu günleri akşamları mum yaktığımız günler fabrikaların çalışmadığı günleri unutmadık . ayrıca aynı pkk nın yaptığı gibi çocukları istismar etmeyin .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!