Saldırganın babasından hem özür hem teşekkür

Başbakanlık Merkez Binası'nda kurusıkı silahla ateş eden Nuri Başkapan'ın babası Mehmet Başkapan, oğlunun çok büyük bir terbiyesizlik yaptığını belirtirken devletten, milletten ve başbakandan özür diledi bir de teşekkür etti.

Saldırganın babasından hem özür hem teşekkür
Saldırganın babasından hem özür hem teşekkür
GİRİŞ 05.11.2012 21:53 GÜNCELLEME 05.11.2012 23:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Merkez Bina'nın A Kapısı girişindeki güvenlik noktasında kurusıkı tabir edilen silahla ateş eden saldırgan Nuri Başkapan'ın babası Mehmet Başkapan, ''Devletin zirvesine çok büyük bir terbiyesizlik yaptı. Devletimden, milletimden, Başbakanımdan özür diliyorum'' dedi.

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Gürpınar köyünde yaşayan 72 yaşındaki Mehmet Başkapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, minibüste giderken telefonunun çaldığını belirterek, ''Şahsı tanıyıp tanımadığımı sordular. Ben de oğlum olduğunu söyledim. Minibüste olduğum için konuşamayacağımı, daha müsait bir zamanda konuşabileceğimi söyledim'' dedi.

Olayı öğrendikten sonra oğlunu telefonla aradığını ancak cevap alamadığını anlatan Başkapan, ''15 dakika sonra tekrar beni aradılar, olayı anlattılar. Devletin zirvesine çok büyük bir terbiyesizlik yaptı. Devletimden, milletimden, Başbakanımdan özür diliyorum. Böyle bir olay yaşanmamalıydı. Ancak psikolojik sorunları vardı. Eşinden ayrılmıştı, oğlunu göremiyordu. İşsiz olması nedeniyle böyle bir olaya kalkıştı'' diye konuştu.

Koruma görevlilerine de teşekkür eden baba Başkapan, ''Sonu daha kötü de bitebilirdi. Kurusıkı olduğunu anlayamayabilirlerdi. Sağduyulu davrandılar, hepsine teşekkür ediyorum. Bir kez daha özür diliyorum'' dedi.

Başkapan, oğlunun 2 gün önce iş görüşmesi için Ankara'ya gittiğini söylediğini de kaydederek, ''Daha önce Bakan Bey 2 kere iş bulmuştu. Birine iş uzak olduğu için gitmedi, bir işi de beğenmemişti. 11 çocuğumun 10 tanesi bir kenara, bu bir kenara. Kendisine bu işlerin zorbalıkla, bağırmakla olmayacağını defalarca söyledim, uyardım. Ama psikolojik sorunları nedeniyle böyle bir yola başvurdu'' diye konuştu.

67 yaşındaki anne Fatma Başkapan ise kendilerine yardımcı olunmasını isteyerek, ''O bilerek yanlış yapmadı. İşsizlikten, sıkıntılarından dolayı bir hata yaptı. Bütün büyüklerimden özür diliyorum. Bizi bu dertten kurtarsınlar'' diyerek ağladı.

Başkapan ailesinin 11 çocuğundan biri olan Nuri Başkapan'ın, eşi İnci'den 2 yıl önce ayrıldığı, 6 yaşında Arda adında bir oğlu olduğu öğrenildi.

Nuri Başkapan'ın, eşi İnci ve oğlu Arda Başkapan ile birlikte 25 Mayıs 2009'da İstanbul'da, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile fotoğraf çektirdiğini söyleyen Mehmet Başkapan'ın, Başbakan Erdoğan'ın Arda Başkapan'ı kucağına alarak sevdiği fotoğrafı çerçeveleterek evinin duvarına astığı gözlendi.

-Çayeli Belediye Başkanı Çakır-

Öte yandan, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Başkapan ailesini evinde ziyaret etti.

Çakır, ziyaretin ardından gazetecilere ailenin, devletini ve milletini seven bir aile olduğunu ifade ederek, ''Zaten devletinden de özür diledi. Çayeli'nin böyle bir olayla anılması da bizi üzdü. Ümit ediyorum aile için bir mağduriyet söz konusu olmaz'' dedi.

Başbakanlık Merkez Bina'nın A Kapısı girişindeki güvenlik noktasında arama sırasında, yanında taşıdığı kurusıkı olarak tabir edilen silahla havaya 3 el ateş eden Nuri Başkapan (34), Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı personelinin müdahalesiyle yakalanmıştı.

 

YORUMLAR 2
  • KARADENİZ FIRTINASI 11 yıl önce Şikayet Et
    başbakan koltuğunu verseymiş :). bu olay bana yaşanmış başka bir olayı hatırlattı.bundan yıllar evvel sn:rasim bedir in jandarma genel komutanı olduğu yıllar.yakın akrabası olan genç adama çeşitli işler buluyor ama genç adam sebat etmiyor hep daha fazlasını istiyor.en sonunda patlayan komutan akrabası olan genci karşısına oturtuyor ve diyor ki "sana son bir şans ,eğer bu işide beğenmezsen bir tek kendi koltuğum kaldı geriye verebilecek onuda zor alırsın :))))
    Cevapla
  • xmenbln 11 yıl önce Şikayet Et
    issizlik ve sorun..... hersey bir kenara .....anlamadigim bakan sayesinde 2 is bulunuyor...biri uzak diye gidilmiyor....ki yakin yere tasinma olayi olabilir.... 2. ısde begenilmiyor..... nedense bu bana cok tanidik geliyor....issiz olan arkadaslarimin 80% bahanelerinden 2 t:)anesi ...herkes en az is gucu ile en cok maasla calisma hayaliyle yasayip issizlikten sikayetci olmalari
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı