Gaffar Okkan'ı kim öldürdü?

Ergenekon davasında gizli tanık olduğunu ifşa eden PKK'nın eski yöneticisi "Parmaksız Zeki" kod adlı Şemdin Sakık çarpıcı itiraflar yaptı.

Gaffar Okkan'ı kim öldürdü?
Gaffar Okkan'ı kim öldürdü?
GİRİŞ 07.11.2012 07:13 GÜNCELLEME 07.11.2012 14:14
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da hain bir pusu sonucu şehit edilen Gaffar Okkan olayı ile ilgili konuşan Şemdin Sakık, Diyarbakır'da cezaevinde kalırken Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın bir konferans programı sırasında kendisini de ziyaret ettiğini söyledi.

Sakık, "Bu vesile ile aramızda bir sohbet oldu ve sıcak bir ilişkiye dönüştü bu ziyaret. Saygı duyduğum bir insan öldürüldü." dedi.

Örgüte çocuk yaşta iki gencin geldiğini ve bunlardan birisini kendisi yanına aldığını belirten Sakık, diğer genci de başka bir sorumlunun yanına verdiğini anlattı. Kendi yanındaki genç ile aralarında baba-oğul ilişkisinin oluştuğunu ifade eden Sakık, "Ben 1998 yılından sonra cezaevine girdim. Gaffar Okkan öldürüldükten sonra, aradan bir yıl geçmişti ki bu genç de cezaevine geldi. Bu çocuğun anlatımları ve cezaevinde bulunan Hizbullahçılarla duvar arkasından yaptığım konuşmalardan olayın Hizbullah olayı olmadığını anladım. Merhum Gaffar Okkan'a yapılan suikast, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş, yağdan kıl çeker gibi bir eylem olduğunu söyledim. Eğer bunlar Lübnan'da eğitilen Hizbullahçılar olsa bomba kullanırlar. İran'daki Hizbullahçılar olsa hiçbir zaman sonuca gitmezlerdi." dedi. Okkan suikastinin devletin içindeki odakların işi olduğunu belirten Sakık, "Aynı gün Silopi'de iki HADEP'li kaldırıldı, buhar oldu." diye konuştu.

YILDIRIM BEĞLER'DEN ÇARPICI İDDİALAR

Güneydoğu'da yıllarca Genelkurmay'ın kadrolu tercümanı olarak görev yapan Yıldırım Beğler, 2009 yılında Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada; Gaffar Okkan suikastini gerçekleştiren özel kuvvetlere bağlı C timinin Malatya'da düşen CASA tipi uçakta bulunduğunu öne sürmüştü. Norveç'in başkenti Oslo'ya iki saat uzaklıktaki bir köyde siyasi mülteci olarak yaşayan Beğler, dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı Hizbullah'ın değil, Özel Kuvvetler'e bağlı bir ekibin öldürdüğünü iddia etmişti. Okkan'ı Özel Kuvvetler'e bağlı C timinin katlettiğini, olay günü bu timdeki askerleri PKK kıyafetiyle gördüğünü öne süren Beğler, kendisinin de bir dönem C timinde görev aldığını savunmuştu. Beğler, suikastı gerçekleştiren 'C- timinin bindirildiği uçağın Malatya'da düşmesiyle bu ekibin ortadan kaldırıldığını öne sürmüştü.

YORUMLAR 16
  • mahir arslan 11 yıl önce Şikayet Et
    türkler ve kürtler kulanılıyor. maalesef türkiyedeki bu olayların sebebi türk ve kürt yahudilerdir bu gizli yahudiler siyonist israile çalışıyorlar bu yahudiler askeriyenin içine yuvalanmış bu güne kadar kimse bunlara dokunamadı hep askeriye bunları korudu artık herkes biliyor
    Cevapla
  • rıza durur 11 yıl önce Şikayet Et
    o zamanda biliniyordu okkan cinayeti. avrupa birliği vs işte tam da bu işler için gerekli idi,ben sıradan bir vatandaşım okkan cinayeti olduğu dönemde orada görev yapan bir polis anlatmıştı,bütün izler deliller bizi bir yere götürüyor ama bizim de oraya girmeye yetkimiz yok.yine bir hakim anlatıyor demokrasinin ve tayyibin başarısı diye,(biz eskiden çavuş yargılayamazdık ama şimdi general tutukluyoruz)işte türkiyede artık çok şey değişti anlayanlara,ben yaşadım sarhoş bir bşçv hemşireye fiili sarkıntılık yapıyor polise ihbar polis bizim önümüzde durdurdu adamı,polislere siz kimsiniz lan sizin ananızı avradınızı sk ederim diyor polislerde tık yok müdahale edemediler bir saat sonra inzibat adamı aldı gitti akıbeti ne oldu bilmiyorum,olayı yaşayan emniyet amirine sordum ben ailemle yolda giderken aynı olayı yaşasam ne olur prosedür aynı bizim müdahale yetkimiz yok inzibat çagırır bekleriz fiilen de müdahale edemeyiz demişti
    Cevapla
  • rıza durur 11 yıl önce Şikayet Et
    hizbüdderin türkiyedeki hizbullah. aczimaendiler-müslüm gündüzler-hizbullah vs. ülkemizde cahil miyok bir sürü okumuşları bilgilileride var bu cahillerin.işte bu cahilleri derin derinciler tesbit ediyor,braz maddi biraz akli yardım iki gaz,bu cahiller üç gün sonra devlet kuruyor şeriat getiriyor,halbuki kendi iç ve dış dünyasını düzenlemekten aciz bu zavallılar,derin adamlar bir sürü yardım yaptılar ya bu zavallılara,günü gelince yani irtica hortladı diyebilmek için eylem yaptırıyorlar bu zavallılara,ondan sonra onların şahsında inananlara bir sürü eziyet.türkiye bu senaryoları ezberledi.işte geçmişteki hizbullah vs ler onun için hizbüdderin dir,
    Cevapla
  • Masum Günaydın 11 yıl önce Şikayet Et
    bu olay hakkında tutuklananlar serbet bırakılsın. gaffar okkanın ölümü tam bir sır oldu. ne derin devlet üstleniyor, nede hizbullah yaptığı açıklanmıyor. ama bu olaya bağlı olarak bugün cezaevinde 16 insan ömür boyu ceza almış. madem gaffar okkanı özel kuvvetler'e bağlı c timinin katletti ozaman tutuklanan bu garibanlar serbest bırakın. adalet yerini bulsun.
    Cevapla
  • fermanı tan 11 yıl önce Şikayet Et
    hızbullah 5. aslında gelecekte muslumanlar arası en tehlikeli surtuşmede bu olacak ALLAH için yapılan her harekette ümmet bilincinin enaniyetten kopması gerekır şu an böyle bir baskıda kendini hissetirmeye başladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı