Hemşireye hakarete 16 bin TL ceza

Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, hemşireye hakaret eden şahsa mahkemenin 16 bin TL para cezası verdiğini, hastane çalışanlarına fiziksel şiddet uygulaması nedeniyle de aynı kişinin 2 yıl 1 ay hapis cezası aldığını söyledi.

Hemşireye hakarete 16 bin TL ceza
Hemşireye hakarete 16 bin TL ceza
GİRİŞ 08.11.2012 15:13 GÜNCELLEME 08.11.2012 16:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sendika binasında basın açıklaması yapan Başkan Mantar, sağlık çalışanlarına şiddetin karşılıksız kalmadığını ifade etti. Tokat Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 6 ay önce meydana gelen olayın hastanın bilgi vermeden başka bir servise gitmesi sonucu meydana geldiğini kaydeden Başkan Mantar, “Arkadaşlarımız hastanın kendi servisine gitmesini söylemesinden dolayı hemşire arkadaşımıza hakaret edilmişti. Diğer görevlilerin hasta yakınlarını uyarması sonucu ise bu defada bu kişilere fiziksel şiddet uygulamıştır. Bu kamu davasına dönüştüğünden dolayı mahkemeye intikal etmiştir. Mahkeme sonucu hemşire arkadaşımıza hakaret ettiğinden dolayı 16 bin TL para cezası, hastane çalışanlarımızda fiziksel şiddet uygulamasından dolayı 2 yıl bir ay hapis cezası ile cezalandırılmıştır” dedi.

 Başkan Mantar, hiçbir suçun cezasız kalmamasını hukuka olan güveni artırmış olduğunu ifade ederek, “Son yıllarda Tokat'ta da birçok hastanede sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulanmıştır. Şiddet her geçen gün artarak devam etmekte idi. Bizler Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarımıza yapılan bu haksızlık ve fiziksel şiddetin durması için basın açıklamaları eylem yaptık. Genel Başkanımız Metin Memiş ve yönetim kurulu bu konulara duyarsız kalmamıştır. Sağlık Bakanlığı ile şiddete sıfır tolerans diye bir program yaptı. Yapılmış olan bu programdan sonra hastanelerde hasta hakları yanında çalışan hakları birimi de kurulmuştur” diye konuştu.

 Öte yandan Tokat Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 6 ay önce meydana gelen olayda A.R.S (38) hemşireler Ş. D (38) ile İ.A (37) ve hastane güvenlik görevlisi İ.A (33) ile tartışması sonucu meydana gelmişti. Tokat 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucu şahsa 16 bin TL para cezası ile 2 yıl 1 ay hapis cezası temiz yolu açık olmak üzere verildiği bildirildi.

İHa

YORUMLAR 1
  • Hakan Kocabas 11 yıl önce Şikayet Et
    şiddetin her türlüsüne karşıyız ama..... tamam çok güzel hemşireye hakarete ceza kesilmiş,sormak istiyorum vatandaşa hakaretin karşılığı ne,devlet hastanesine gidiyoruz doktoru ayrı surat yapar hemşiresi ayrı surat yapar suratla kalsa yine iyi insanlara tepeden bakmalar aşağılık olarak görmeler,terslemeler neden bunlar yansıtılmıyor.benimde başıma böyle birşey geldi,diplomada doktor ama sıfat olarak insan bile olmayan şahıs hakaret ediyor,çık dışarı deyince kaçıyor hasta haklarına başvurunca hasta hakları destek veriyor.şikayet ediyorum sonuç sadece soruşturuluyor...tamam şiddete karşıyım fakat hepsi değilde kendini bilmezleride onların elemesi gerekiyor diye düşünüyorum saygılar....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!