Askerliğini erteleyenlere iyi haber!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yükseköğretime devam edenlere 32 yaşına kadar askerlik ertelemesi hakkı tanınması için kanun teklif verdi.

Askerliğini erteleyenlere iyi haber!
Askerliğini erteleyenlere iyi haber!
GİRİŞ 08.11.2012 16:30 GÜNCELLEME 08.11.2012 16:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tanrıkulu ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, Askerlik Kanunu'nda değişiklik öngörüyor. Buna göre, yükseköğretime devam edenlerin son yoklamaları için 29 olan yaş sınırı 32'ye çıkacak.

Teklifin gerekçesinde, Askerlik Kanunu'nun mevcut hükümlerine göre yükseköğretime devam edenlerin son yoklamalarını 29 yaşına kadar erteleyebildiği, ancak bu yaş sınırı nedeniyle özellikle master ve doktora yapanların eğitimlerine ara vermek zorunda kaldığı belirtildi.

Gerekçede, üniversitelerden çeşitli nedenlerle ilişikleri kesilen öğrenciler için çeşitli zamanlarda çıkarılan af kanunları ile yeniden okullarına dönen öğrencilerin de 29 yaş sınırına takılarak eğitimlerine ara verdiği ifade edildi.

Askerlik Kanunu'nun öngördüğü 29 yaş sınırının 32 olarak düzenlenmesi halinde, bir yükseköğretim programına devam eden ve 29 yaş sınırı nedeniyle bu eğitimlerine ara vermek zorunda kalanlara ek 3 yıl daha süre tanınmış olacağı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • leyla yenisar 11 yıl önce Şikayet Et
    29 yaş sınırı. chp milletvekiline teşekkürlerimi sunuyorum...akp'li biri olarak bu yürürlüğün durdurulmasını istiyorum..ellerind olmayan nedenlerle okula geç giden insanlara bu haksızlık yapılmamalı.
    Cevapla
  • Barbaros Hayrettin 11 yıl önce Şikayet Et
    yorum yazmadan once haberi anlamak!. yorum yazarken heralde haberi okunmadigini sanıyorum. buradaki olay 23-24 yasındaki bir insanın universiteye baslama hakkının elinden alınması.23 yasında tıp fakultesi kazanamaz mı bir insan? veya 24 yasında baska bir bolum...? o zaman soyle demeleri gerekiyor , 23 yasında askeriligini yapmamıs erkek adaylar sınava giremezler. eger bu adam bu okula girdiyse okuma hakkı elinden alınmamalı. burada ki konu bu arkadasim , 5.5 ay askerlikle alakası yok yani. herkes askerligini yapmak istiyor , sadece universite diplomasını aldıktan sonra.
    Cevapla
  • emrahh 11 yıl önce Şikayet Et
    her şeye vakit var da. şu 5 buçuk ay askerlik mi zor geliyor. yapanlar enayi mi? ya da bu devletin tek evlatları onlar mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir