Devlet, 17 şehiti Diyarbakır'dan uğurladı

Dün Siirt'te düşen helikoopterde şehit olan 17 asker için ilk tören Diyarbakır'da yapılıyor. Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve bazı bakanlar da törene katıldı.

GİRİŞ 11.11.2012 10:56 GÜNCELLEME 11.11.2012 15:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 asker için Diyarbakır'da uğurlama töreni düzenlendi.

Diyarbakır Havaalanı'nda düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kuvvet komutanları, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Siirt Valisi Ahmet Aydın, diğer yetkililer ve şehit yakınları katıldı.

Türk Bayrağı'na sarılı şehitlerin naaşları, askerlerin omuzlarında tören alanına getirildi.

17 şehidin fotoğrafı;

Törende şehit askerler Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici, Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici, Jandarma Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın, Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik, Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan, Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik, Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş, Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin, Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy, Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse, Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur, Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan, Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi, Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin, Pilot Üsteğmen Yakup Çınar, Uzman Hava Teknisyen Vedat Avcı ve Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Şeker'in öz geçmişleri tek tek okundu.

Okunan duaların ardından şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan ambulansla Diyarbakır'ın Çermik ilçesine diğer şehitlerin naaşları ise askerlerin omuzlarında kargo uçaklarına alınarak memleketlerine uğurlandı. Bu arada şehit yakınlarının da uçaklara alındığı gözlendi.

YORUMLAR 1
  • deli 11 yıl önce Şikayet Et
    yüce mevlam.. yüce mevlam bir daha bu acıları yaşatmasın...kahraman şehitlerimize ALLAH.tan rahmet dilerim .yakınlarına sabır ve metanet uzun ömür dilerim...yiğitlerin mekanları cennet olsun.......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi