Özel güvenlik görevlilerinden 'mendilli' eylem

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron şirketler aracılığıyla görev yapan özel güvenlik görevlileri, maaşlarının düşürüldüğünü iddia ederek ''mendilli'' eylem yaptı.

Özel güvenlik görevlilerinden 'mendilli' eylem
Özel güvenlik görevlilerinden 'mendilli' eylem
GİRİŞ 12.11.2012 14:47 GÜNCELLEME 12.11.2012 14:47

Tüm Özel Güvenlik Hizmet İşçileri Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ömer Kalay, Kışlahan Meydanı'nda toplanan özel güvenlik görevlileri adına yaptığı konuşmada, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 2006 yılından bu yana özel güvenlik hizmetlerinin taşeron şirketler aracılığıyla yapıldığını söyledi.

Belediyenin 6 yıldır ihale döneminde çalışanların ücretlerini asgari ücretin yüzde 30 fazlası olarak belirlediğini anlatan Kalay, 7 Aralık'ta taşeron şirket ihalesi yapılacağını ve bu ihale şartlarında asgari ücretin yüzde 30 yerine yüzde 15 fazlasının verilmesi yönünde karar alındığını ileri sürdü. Kalay, belediye yetkililerin kendilerine ''Maddi sıkıntılar nedeniyle maaşlarınızı düşürüyoruz'' dediğini öne sürdü.

2013 yılı ihalesine göre özel güvenlik görevlilerinin 117 lira az maaş alacağını iddia eden Kalay, özel güvenlik görevlilerinin 2 aydır maaş alamadığını ve bu nedenle evlerini geçindirmekte güçlük çektiklerini ifade etti.

Bu nedenle mendil açarak Antalya halkından yardım istediklerini kaydeden Kalay, sorunun çözülmemesi halinde Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde çadır kuracaklarını vurguladı.

Basın açıklamasının ardından özel güvenlik görevlileri temsili olarak ''mendil'' açıp, vatandaşlardan para istediler. Bazı vatandaşların mendile para atması dikkati çekti.

Öte yandan başka bir konuda basın açıklaması yapmak için alanda bekleyen Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, özel güvenlik görevlileriyle konuşarak, mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışacaklarını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi