3-4 bin Suriyeli daha misafir edilecek

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Suriyeli sığınmacılar için Düziçi ilçesinde kurulması planlanan ikinci kampta, 3 bin 500-4 bin civarında Suriyeli'nin misafir edileceğini bildirdi.

3-4 bin Suriyeli daha misafir edilecek
3-4 bin Suriyeli daha misafir edilecek
GİRİŞ 27.11.2012 14:45 GÜNCELLEME 27.11.2012 14:45

Vali Cerrah, Düziçi ilçesine bağlı Gökçayır köyünde kamp alanı kurulmasının düşünüldüğü bölgede incelemede bulundu.

Cerrah, incelemelerin ardından, Düziçi Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Cevdetiye beldesinde bulunan kampta, 8 bin 200 civarında Suriyelinin kaldığını ve bu rakamın zaman zaman değiştiğini bildirdi.

Düziçi ilçesine ikinci kamp kurulmasının planlandığını ifade eden Cerrah, şunları kaydetti:

''Haruniye Kaplıcası yolunda, eskiden baraj inşaatında araç parkı olarak kullanılan yeri inceledik. Burayı 700-750 konteyneri yerleştirebileceğimiz bir alan olarak gördük. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bunun neticesini Ankara ile paylaşacağız. Ankara'nın bu konuda vereceği talimat üzerine de çalışmalarımızı sonlandıracağız. Burada 5'er kişilik konteynerlerde tahmini 700 konteyner üzerinden, 3 bin 500-4 bin civarında misafirimiz daha olacak. Bu konuyla ilgili çalışmalar için buradayız.''

Kamp alanı olarak düşünülen bölgedeki incelemeye, Vali Cerrah ile birlikte İl Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök ile bazı kurum müdürleri ve çalışanları katıldı.

Osmaniye'deki terör operasyonu

Vali Cerrah, gazetecilerin sorusu üzerine, Hasanbeyli ilçesindeki terör operasyonuna ilişkin olarak, 9 kişi oldukları tahmin edilen PKK'lı guruptan 2'sinin ölü olarak ele geçirildiğini hatırlattı.

Güvenlik güçlerinin uzun zamandır operasyonlarını sürdürdüğünü ifade eden Cerrah, şöyle konuştu:

''Amanoslar'daki bölücü terör örgütü üyeleri, Zorkun ve Hasanbeyli yolunda bazı eylemler yapmıştı. O günden itibaren yoğun operasyonlarımız devam ediyordu. Jandarma ve emniyet ekiplerimiz müşterek olarak yaptığı operasyonda 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirildi. Bunlardan biri Osmaniye'nin sözde bölge sorumlusu, diğeri de patlayıcı uzmanı. Bölgemizde çeşitli yerlere patlayıcı koyan, mayın döşeyen, bununla ilgili vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize zarar veren terör örgütü mensupları öldürülerek ele geçirildi. Bununla birlikte gurubun 9 kişi olduğunu değerlendiriyoruz. Operasyonlar bitmedi, devam ediyor. Bölgemizdeki Amanoslar'da barınan bölücü terör örgütünün sonunu getirene kadar, güvenlik güçlerimiz operasyonlarına devam edecekler.''

Terör örgütüyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayan Celalattin Cerrah, ''Bu şekilde, bu fikirde olanların devletin göstermiş olduğu şefkate dönmeleri, normal vatandaş haline gelmeleri, dağlarda silahlarını bırakarak gezmeyi bırakmaları ve teslim olmalarını bekliyoruz. Teslim olmadıkları takdirde bugün bu arkadaşlarının başına gelenler, yarın diğerlerinin de aynı şekilde başına gelecektir'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir