Türkiye'nin ilk uçak gemisi geliyor

TSK'nın uçak gemisi projesi yarın toplanacak Yüksek Askeri Şura'da gündeme gelecek. Geminin 5 yılda inşa edilebileceği ve testlerin ardından 6-7 yıl içinde hizmete alınabileceği belirtiliyor.

Türkiye'nin ilk uçak gemisi geliyor
Türkiye'nin ilk uçak gemisi geliyor
GİRİŞ 29.11.2012 13:49 GÜNCELLEME 29.11.2012 13:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Deniz Kuvvetleri'nin 140 metre uzunluğunda, 24 bin tonluk uçak gemisine sahip olması planlanıyor. Geminin maliyeti yaklaşık 1.5 milyar dolar (2 milyar 700 milyon TL) olarak öngörülüyor. Geminin 5 yılda inşa edilebileceği ve testlerin ardından 6-7 yıl içinde hizmete alınabileceği belirtiliyor.

Dünyada sayılı ülkelerin sahip olduğu uçak gemisi, bir nevi yüzen ordu olacak. Kriz ortamlarında kullanılacak geminin TSK 'nın deniz üssü olması planlanıyor. İlk etapta 8 helikopter, 100 araç ve yaklaşık 1000 personel taşıma kapasitesindeki gemi, uçakların da iniş kalkış yapabileceği şekilde düzenlenebilecek. Uçak gemisiyle daha çok ulaşım ve taşıma kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de asgari bir tabur büyüklüğünde bir kuvvet ana üst desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal edecek. Benzer gemiler dünyada yalnızca 7 ülkenin donanmasında yer alıyor.

YORUMLAR 3
  • sen yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir haber . önceleri mgk toplandı mı? ya irtica var demek için toplanırdı ya da hükümetleri taciz etmek için. şu gelişme çok yerinde ve sevindirici bir gelişme. askeri bürokrasi de artık hastalıklı huylarından vazgeçer de bu tür yeniliklere yönelirler.
    Cevapla
  • bekir terzi 11 yıl önce Şikayet Et
    karar veriyor ve yapıyorlar. helal olsun diyorum ve bunu başaracaklarından eminim. şu 10 yıldır ne karar elındıysa yapıldı. inşaALLAH uçak gemimizide yüzdürürüz.
    Cevapla
  • HAYRULLAH DOĞAN 11 yıl önce Şikayet Et
    işte bu.. hadi bakalım... akdenizde, karadenizde, eğede 3 denizde de birer tane olmalı..israile, yunanistana, ruslara ibret olmalı onlar orda durduğu sürece tüm düşmanlar aklını başına alacak.... müslümanlar bu ülkeden cesaretle geleceğe daha güvenle bakacak. ALLAH 'ın izniyle... paranız yoksa yapın bir savunmaya destek bağış kampanyası.. destek verelim... küresel bir güç olmak için her alanda başarılı olmalıyız. yaparsan al sana 3 tane askeri hava limanı daha.. ayrıca bütçeye destek amaçlı gönüllü olarak 2023 e kadar her yıl savunma sanayi için bağış kampanyaları yapılmalı sürekli...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı