13 günde 1 polis intihar ediyor

Askerlerden sonra şimdi de polis intiharları gündemde. Her 13 günde bir polisin intihar etmesi Emniyet Genel Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi.

13 günde 1 polis intihar ediyor
13 günde 1 polis intihar ediyor
GİRİŞ 05.12.2012 09:40 GÜNCELLEME 05.12.2012 13:09
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türk ordusunda son 10 yılda intihar eden asker sayısı 937, şehit sayısı 818. Bu konudaki tartışma sürerken bir acı bilanço da polis cephesinden geldi. Emniyet-Sen'in verilerine öre; son 10 yılda 289 polis intihar etti. Bu, her 13 günde bir, 1 polisin intihar ettiği anlamına geliyor.

Emniyet-Sen'e göre; polis intiharlarının sebebi, fazla mesaiye bağlı aşırı yorgunluk ve üstlerin astlara yoğun baskı uygulayıp kötü muamele etmesi.

SORUNLU PERSONEL TAKİP EDİLECEK

Her 13 günde bir polisin intihar etmesi Emniyet Genel Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi.

Kurulan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Büro Amirlikleri'ne sorunlu personelin takibi talimatı verildi. Bundan böyle sorunlu personele psikolojik desteğin yanı sıra aileleri, çevreleri de araştırılıp o na göre destek sağlanacak. Gerektiğinde ailesine de psikolojik destek sağlanacak.

İNTİHAR NEDENİ MOBBİNG Mİ?

Emniyet-Sen Basın Sözcüsü Abdurrahman Yılmaz, polis intiharlarının en büyük nedeninin mobbing (işyerinde baskı) olduğunu savunarak, özetle şunları söyledi: “Son 10 yılda 289 polis intihar etti. Bu sadece görev başındaki polis intiharları. Cinnet getiren, emekli olan polisleri de dahil edersek korkunç bir rakam ortaya çıkar. Emniyetin verilerine göre her 13 günde bir polis intihar ediyor. Polislerin intiharı, ‘psikolojik nedenler' olarak kayıtlara geçiyor. Yapılan araştırmalarda ise polislerin çoğu birinci derecede mobbing yüzünden intihar ediyor. Ardından da ekonomik ve ailevi sorunlar geliyor. Psikolojik ve psikiyatrik testlerden geçerek mesleğe başlayan polisin 2-3 yıl içinde nasıl oluyor da psikolojisi bozuluyor? Buna bakmak gerek. Zamanının büyük bölümünü mesai ve uykuyla geçiren polis sosyalleşemiyor. Kendisine ve ailesine zaman ayıramıyor, polis ailesinden, çevresinden uzaklaşıyor.”

KAYNAK: AJANSLAR - HABER 7
YORUMLAR 12
  • vatandas 9 yıl önce Şikayet Et
    eahat bir yerlerine batıyordur millet zor geciniyor
    Cevapla
  • Kursad uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    aabir insanın hayatından vazgeçmesi ne demek bilirmisiniz. oturduğumuz yerden eleştirmek, şu bu sebepleri sıralamak işin kolayıdır. sevdiklerinden, ailesinden vazgeçecek dereceye insanı getiren nedir. varsa buna bir öneri sunun. yetkililer yıllardır kulağını tıkayıp ailevi sebeplerin gölgesine sığınmaktan utanmıyorlar. artık kendi söküğümüzü sendika ile kendimiz dikeceğiz
    Cevapla
  • alperfatih sılam 11 yıl önce Şikayet Et
    çok abartıyorsunuz. memlekettte o kadar çok iş varken ne yapcan polisleri be 1845 ten beri özlük hakları maaaşları düzeltilecek inşALLAH maliye ye gönderdik araştırıyorlar yıllarca aynı seneryo olduğu sürece bu iş bitmez yazıklar olsun şahsım ve teşkilatım adına hakkım vardır eminim haram olsun ALLAH büyükkkk
    Cevapla
  • Bildiğim KADARIYLA 11 yıl önce Şikayet Et
    herkes kendine çeki düzen vermeli. bu sıkıntıların bir çoğu maneviyatsızlıktan kaynaklanıyor. inançlı bir insan keyfi davranmaz, davranmamalıdır. siz insan olamamış kişilere koltuk ve paye verirseniz yapamayacağı densizlik yoktur. kanun var, nizam var ve herkes kanunlara uymak zorundadır. hiç bir makam kanunların üstünde değildir. herkes kendine çeki düzen vermeli ya da devlet bu işe bir çeki düzen vermelidir.
    Cevapla
  • fbburmus 1907 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın bilal ipek;. yorumunuzda belirttiğiniz akademili-ortaka diye tabir edilen amir ayırımından dolayı, intihar istatistiklerine yansıyan olay yok. sorun yok demiyorum ama bunu problem edip intihar eden amir yok. sorunda etmesinler bu ayırımı bile bile amir olmuşlardır. zaten intihar istatistiklerini incelerseniz intihar edenlerin %99 nun polis memuru rütbesinde olduğunu görürsünüz. ve polis memuru intiharlarının %80 ni mobbing sebebi iledir ve bu mobbing uygulamasının %80'nini ortaka amirleri uygulamaktadır. bilmem anlatabildim mi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!