Savcı katili zanlılarının davasında 3 tahliye

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın öldürülmesiyle ilgili haklarında dava açılan 9'u tutuklu, 11 sanığın yargılandığı davada, 3 sanığın tahliyesine karar verildi.

Savcı katili zanlılarının davasında 3 tahliye
Savcı katili zanlılarının davasında 3 tahliye
GİRİŞ 06.12.2012 21:15 GÜNCELLEME 06.12.2012 21:15

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ikinci duruşmasında, 2'si firar, 9'u tutuklu 11 sanıktan Burhan Ç, Abdullah Ö, Ahmet Ç, Alkan S, Ahmet Y, Fevzi A, Hakan Y, Ramazan G. ve Hasan C. ile sanık avukatları ile aileleri katıldı.

Duruşmada savunmaları alınan sanıklar, cinayet anını görmediklerini, cinayet zanlısı olarak aranan Barış B. ile ilgilerinin bulunmadığını ve üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya'nın sanıklardan Hakan Yavuz'a cinayet zanlısı Barış B. ile bağlantısını sorması üzerine Yavuz, şunları söyledi:

''Ben ilçede beyaz eşya tamircisiyim. Barış B. ile bir gasp olayından dolayı aynı davada yargılanıp birlikte cezaevinde yattım. Barış B, cezaevindeyken biz mahkum arkadaşlarına, 'ben bir savcı öldürüp Yılmaz Güney olacağım'' derdi. Biz de ona inanmazdık ve onunla alay ederdik. Cezaevinden çıktıktan sonra 10 yıl hapis cezasına çarptırıldık. Bu davanın iddianamesini cumhuriyet savcısı Hakan Kılıç hazırlamıştı. Onu öldüreceğini bana olay günü telefon açıp söylemişti. Sebep olarak da bizim 10 yıl ceza almamıza sebep olduğunu gösterdi.''

Sanıklardan Ramazan Gürbüz ise poliste verdiği ifadesinin işkence altında alındığını, ifadesi alındığında avukat bulundurulmadığını ve cumhuriyet savcısına ifade verdiği sırada dahi, polislerin yanında bulunduğunu ve yanlış bir ifade vermemesi konusunda sık sık tehdit edildiğini söyledi.

Sanık avukatları da müvekkillerine yönelik iddialarla ilgili yaptıkları savunmada, suçlamaları kabul etmeyerek müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirtip tahliyelerini istedi. Mahkeme Başkanı Kahya, duruşmaya 15 dakika ara verdi. Verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Kahya, tutuklu sanıklardan Ahmet Y, Fevzi A. ve Alkan S'nin tahliyesine, diğer 6 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Ocak 2013 tarihine erteledi.

Meslektaşları Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'a destek amacıyla duruşma salonuna gelen Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Rasim Karakullukçu, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Korkmaz, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Argin, Mehmet Bakır Özkan, Mehmet Hanifi Yıldırım ve bazı adliye personeli izleyicilere ayrılan bölümde duruşmayı izledi.

Cumhuriyet Savcısı Kılıç'ın öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK'ya üye olmak, cinayet zanlısı Barış B'ye yardım ve yataklık etmek, örgütsel faaliyetlere katılmak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlik ve bütünlüğüne kastetmek maksadıyla çeşitli eylemlere katılmak gibi suçlardan 11 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

- Olay -

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, 5 Şubat 2012 tarihinde bir şarküteri dükkanında alışveriş yaptığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış ve tedavi gördüğü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli yürütülen soruşturma kapsamında, kent merkezinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 9 kişi tutuklanmıştı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...