Maden ocağı mağduru yardım bekliyor

Zonguldak'ta 55 gün önce maden ocağında meydana gelen metan gazı patlamasında vücudunda yüzde 20 yanık oluşan kişi, yardım bekliyor.

Maden ocağı mağduru yardım bekliyor
Maden ocağı mağduru yardım bekliyor
GİRİŞ 07.12.2012 12:53 GÜNCELLEME 07.12.2012 12:53

Kilimli beldesi Damarlı Mahallesi'nde kaçak faaliyet gösteren kömür ocağında, 13 Ekim'de belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen metan gazı patlamasındaocakta bulunan Cemal Keçibaş (35) yaralanmıştı.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Keçibaş, vücudunda yüzde 20'den fazla yanık oluşması nedeniyle Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Hastanede tedavisi 10 gün önce sona eren Keçibaş'ın kollarındaki yanık tedavisinin bu ayın sonuna kadar süreceği bildirildi.

Keçibaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık iki ay önce kaçak maden ocağında kömür çıkardıkları sırada metan gazı patlamasında yandığını söyledi.

Patlama sırasında yanındaki arkadaşının da yandığını ifade eden Keçibaş, ''Kendime geldiğimde bağırmaya başladım. Ama sesimi duyan yoktu. Benim elim ayağım kesildi. Arkadaşımda yanıma gelerek ocaktan çıkmaya çalıştık. Kendi imkanlarımızla ocaktan çıkmayı başardık'' dedi.

Ocaktan kendi imkanlarıyla çıkamasalardı ölebileceklerini vurgulayan Keçibaş, şöyle devam etti:

''Ocakta çalışmaya başlamadan 15 gün önce bize çalıştığımız ocağın özel kömür ocağı olacağı ve sigortamızın yapılacağı söylendi. Patlama olunca ocak kapatıldı. Bu ayın sonuna kadar parmaklarım yerine gelmezse ameliyat olma durumum var. Yaklaşık 45 gün hastanede tedavi gördüm.''

''Kendimi toparlayana kadar yardım istiyorum''

Vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle çalışamadığını ve vatandaşlardan yardım beklediğini anlatan Cemal Keçibaş, şunları kaydetti:

''Kimsemiz yok. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Yardım eden olursa yaşamımızı sürdürmeye çalışacağız. Eğer olmazsa başımızın çaresine bakmaya çalışacağız. Şu anda kiramı, elektrik ve su faturamı ödeyemiyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Yardım için Kilimli Belediye Başkanı Şeçkin Özdemir'e başvurduk. O da sağ olsun elimizden tuttu. Ama nereye kadar. Hiçbir zaman kimseye muhtaç olmamıştım. Ama başıma bu gelince tuvalete kendim gidemiyorum. Ekmeğimi ve yemeğimi kendim yiyemiyorum. Ben bu hale düşecek biri değildim. Duyarlı vatandaşlardan kendimi toparlayana kadar yardım istiyorum. Allah düşmanıma bile böyle dert vermesin. İki kızım okuyor. Çocukların istediği bir şeyi alamamak zoruma gidiyor. Elimizden tutulmasını istiyorum. Yardım istemek bile zoruma gidiyor. ''

''Parmaklarımı oynatsam başka bir şey istemem''

Hastaneden çıktıktan sonra kızının kendisini tanıyamadığını anlatan Keçibaş, şöyle konuştu:

''Kızım eşime kim bu dedi. Bir çocuk babasını tanıyamıyorsa ne diyebilirim. Kaçak maden ocaklarında günlüğü 60 liraya çalışıyordum. O 60 lirayı almasaydım daha iyiydi. İş işten geçince insanın aklına geliyor ama o zaman da geçmiş oluyor. Parmaklarımı oynatamamak beni mahvediyor. Parmaklarımı oynatsam başka bir şey istemem. Ameliyat olup olmayacağım da şüpheli. Ne yapacağım bilmiyorum. İyileştikten sonra ocaklarda çalışmam, çok korktum.''

Ocak sahibinden şikayetçi olduğunu vurgulayan Keçibaş, sözlerini şöyle tamamladı:

''Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Dilekçemi verdikten sora yardımı kestiler. Bana niye dilekçe verdiğimi soruyorlar. Utanıyorum çalışamıyorum ondan verdim. Şikayetçi olduk ama iyi mi olur kötü mü olur bilemiyorum. Sonuna kadar götüreceğim bu işi. Hakkımızı aramaya çalışıyorum''

Olay

Zonguldak'ın Kilimli beldesin Damarlı Mahallesi'nde kaçak faaliyet gösteren kömür ocağında, 13 Ekimde belirlenemeyen bir nedenle metan gazı patlaması sonucu Mehmet Keleş (32) ile Cemal Keçibaş (35) yaralanmıştı.

Yaralılardan vücudunda yüzde 40 yanık oluşan Keleş, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, yüzde 20 yanık oluşan Keçibaş da Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Ocağın sahibi olduğu iddia edilen Serkan B. gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!