Eksi 10 derecede kar banyosu yaptılar!

Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı en çok Erciyes Kar Kaplanları'nı sevindirdi. Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Erciyes'te kar kaplanları mevsimin ilk kar banyosunu yaptı.

GİRİŞ 09.12.2012 15:22 GÜNCELLEME 09.12.2012 16:19

Sıfırın altında eksi 10 derece soğuk havada önce spor yaparak ısınan kaplanlar, daha sonra soyunarak kar içine girdi. Kar ile banyo yaptı.

Herkes İçin Spor Federasyonu'na (HİSF) bağlı Erciyes Kar Kaplanları Derneği ve Spor Kulübü üyeleri, mevsimin ilk kar banyosunu yapmak için Erciyes'te bir araya geldi. Çeşitli meslek gruplarına ait 25 kişinin bulunduğu Erciyes Kar Kaplanları, sabahın erken saatlerinde, tipili ve sıfırın altında eksi 10 derece soğuk havaya aldırış etmeden tesisler bölgesinden ikinci istasyona kadar olan 5 kilometre yürüdüler. Kar kaplanları, daha sonra üzerlerini çıkartıp, türküler söyleyerek kalınlığı 30 santimetreyi bulan kar üstünde koştular. Bu arada kar üzerinde banyo yaparak sezonu açtı. Kaplanlar yerden aldıkları kar toplarını birbirlerinin sırtına sürdü.

Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri Temsilcisi Davut Güleç, herkesi sağlıklı, bilinçli herhangi bir spor yapmaya çağırdı. Şov ve gösteri yapmaktan kaçındıklarının altını çizen Güleç, şu günlerde artan gribal enfeksiyona karşı en iyi aşılamanın karda yürümek, kar banyosu yapmak ya da spor sonrası soğuk-buzlu suya girmek olduğunu da tekrarladı.

Erciyes Kar Kaplanları Derneği Başkanı ve Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı da ağır kış şartlarını çok sevdiklerini, her kış karda ve buzlu suda banyo yapmayı alışkanlık haline getirdiklerini, böylece hastalıklardan kurtulduklarına açıkladı.

Erciyes Kar Kaplanları üyeleri ise dağ ve kış sporları için herkesi Erciyes'e davet ettiklerini söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar