Şehit polis Daştan'a son veda!

İstanbul,Gaziosmanpaşa'da dün gerçekleşen terör saldırısında şehit düşen polis memuru Mücahit Daştan (32) için Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

GİRİŞ 12.12.2012 13:42 GÜNCELLEME 12.12.2012 17:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile şehit polisin ailesi ve mesai arkadaşları katıldı.

DEMOKRASİMİZ İÇİN MÜCAHİT OLMAYA HAZIRIZ.

Burada bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Çapkın, şimdiye kadar 18 tetikçi yakaladıklarını söyledi. Şehit Polis Memuru Mücahit Daştan'ın mesaisine giderken sinsice ve kalleşçe şehit edildiğini söyleyen Çapkın, teröristin daha önce bir kaç kez linç edilmekten polis tarafından kurtarıldığını hatırlattı. Çapkın, "Bu bizim işimiz. İşimizin içinde ölümlerin en kutsalı şehitlikte var. Zamanı geldiğinde hepimiz için geçerli. Kalleş ve hainler 'halk' diyor. Halktan 3 kişiyi vuruyor, bu eylemde. Çünkü halk yakalamaya çalışıyor. 'Barış' diyor 'kardeşlik' diyor önüne geleni vuruyor. Bir avuç küçücük, yurtdışında dışarlarda kime hizmet ettikleri belli olmayan kişiler. Hepimiz mücahit olmaya hazırız. Demokrasimiz için rejimimiz için hepimiz birer Mücahit olmaya hazırız" dedi.

ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ OKUDU

Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Müftüsü Rahmin Yaran, Mücahit Daştan için dua okudu. Şehit polis memumurun 2 aylık hamile eşi Ayten Daştan güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Ayten Daştan, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna elini uzattı. Şehidin annesi Halime Daştan ve babası Hayrettin Daştan da güçlükle ayakta durdu.

Onlar da oğullarının arkasından gözyaşı döktü. Şehidin 2 yaşındaki kızı Elifsu daha yürüyemiyordu ama babasının arkasında yürüyenlerden birinin kucağında son görevini yaptı.

Üniversitede Astronomi ve Uzay Bilimleri okuduğu öğrenilen Mücahit Daştan, 6 yıllık polis memuruydu. Şehit polis memurunun cenazesi İstanbul'daki törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Erzurum'un Tortum ilçesine götürüldü.

ERZURUM'DA GÖZYAŞLARI İLE KARŞILANDI

İstanbul Gaziosmapaşa'da kadın terörist tarafından arkasından ateş ederek şehit edilen polis memuru Mücahit Daşdan'ın cenazesi, memleketi Erzurum'da gözyaşları ile karşılandı.

Gaziosmanpaşa'da dün saat 15.00 sıralarında 6 yıllık polis memuru 32 yaşındaki Mücahit Daşdan'a kadın terörist N.A. arkadan silahla ateş etti. Vücudunun çeşitli yerlerine aldığı kurşunlar sonucu ağır yaralanan evli ve bir çocuk babası Mücahit Daşdan şehit oldu. Mücahit Daşdan'ın cenazesi uçakla saat 14.20'de Erzurum'a getirildi. Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, şube müdürleri ve subaylar şehidin cenazesinin uçaktan indirilmesi sırasında apronda bulundu. Meslektaşları, şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutunu köyüne götürmek üzere polis minibüsüne aldı. Ayakta durmakta zorlanan gözü yaşlı eşi Aydan Daşdan'a kadın polisler kollarına girerek yardımcı oldu. Şehitin tek çocuğu olan 2 yaşındaki kızı Elifsu'yu ise bir erkek sivil polis kucağına alarak götürdü.

ŞEHİT BABASI; 'HAKLIYSA HAKLARINI, HAKSIZSA CEZALARINI VERSİNLER'

Mücahit Daşdan'ın babası Hayrettin Daşdan, birşey söyleyecek durumda olmadığını belirterek, "Haklıysa adamın hakkını versinler, haksızsa cezasını versinler. Ben başka birşey demiyorum. Ölen bütün askerlerimiz polislerimiz bizim evlatlarımız. Yani bunları çarpıştırmanın bir anlamı yok. Haklıysalar adamlara haklarını versinler. Yani askerle polisle çarpışanın. Haksızsa adamlar, cezalarını versinler. Başı dururken de ayaklarını kesmekten birşey olmaz" diye konuştu.

Öte yandan Mücahit Daşdan'ın cenazesi memleketi Tortum'a götürüldü. Tortum'da Devlet hastanesi morguna konulan cenaze, yarın Esendurak Köyünde öğle namazının ardından toprağa verilecek

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • kamil hisarlı 11 yıl önce Şikayet Et
    bu millet düşmanı, terörist katiller idamı hak etmiyor mu?. hem de nasıl hak ediyor. bir değil bin idamı hak ediyor. idam ceza değildir diyorlar. doğru idam ceza değil, cezaevine (cehenneme) gönderme operasyonudur.
    Cevapla
  • Sönmez 11 yıl önce Şikayet Et
    ruhun şad olsun dadaşım . ALLAH c.c mekanını cennet eylesin.
    Cevapla
  • nur dülger 11 yıl önce Şikayet Et
    bizim monşerlerin canı sağolsun.. bazı hatta çoğu aydınımıza bakıyorumda ,aralarında fehmi koru bile var .kck operasyonlarını eleştiriyorlar.halbuki pkk dağda şehit edilen çocuklarımızdan sorumluysa kck kanadı böyle şehir ortasında şehit edilen polisimizden,yakılan çocuklarımızdan sorumlu. evlat kaybetmeden monşer olmak kolay evlat kaybetmeye gerek yok o hayatının baharında solan evlatlrı bir an kendi çoçuğunun yerine bile koyabilselerdi ortada ne monşerlik ne ağız kıvırma kalırdı,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!