Esed 'Scud füzeleriyle saldırdı' iddiası

Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı askerlerin, son birkaç günde muhaliflere Scud füzeleriyle saldırdığı iddia edildi.

Esed 'Scud füzeleriyle saldırdı' iddiası
Esed 'Scud füzeleriyle saldırdı' iddiası
GİRİŞ 12.12.2012 22:15 GÜNCELLEME 13.12.2012 09:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

New York Times'ın haberine göre, ABD yönetiminden bir yetkili, füzelerin Şam bölgesinden Suriye'nin kuzeyindeki hedeflere atıldığını belirtti. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, hedeflerin, Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki bölgelerde bulunduğunu söyledi.

Gazetenin haberinde, Scud saldırılarının ne kadar can kaybına yol açtığının bilinmediği ifade edilirken, üst düzey bir yetkili, Obama yönetiminin, Esed rejiminin Scud füzeleri kullanmasını, çatışmada ''önemli boyutta bir tırmanış'' olarak gördüğünü belirtti.

Yetkili, aslında savunma amaçlı bir silah olan Scud'ların saldırı amacıyla kullanılmasına dikkat çekerek, bunun Devlet Başkanı Beşşar Esed'in ne kadar artan bir baskı altında olduğunu gösterdiğini kaydetti.

''Türkiye'nin Patriotları ateşlemesine neden olabilir''

Haberde, konuyla ilgili olarak Obama yönetiminin endişe ettiği hususlardan birinin de, Esed'e bağlı güçlerin Scud'ları Türkiye sınırı yakınında ya da üzerinde kullanması ihtimali olduğu belirtildi. Habere göre, ABD yönetiminden bir yetkili, bunun, Türkiye'nin Patriot füzesavar bataryalarını ateşlemesine yol açabileceğini iddia etti.

"Korkunç silah varil bombası"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, günlük basın brifinginde konuyla ilgili sorular üzerine, Esed rejiminin füzeler kullandığını belirtti ancak füzelerin türü hakkında bilgi vermedi.

''Füzelerin türünü teyit edecek bir pozisyonda değilim ancak füzelerin kullanıldığını görüyoruz'' diyen Nuland, ''Rejimin, giderek daha çaresiz hale geldikçe, daha ölümcül ve saldırgan silahlara başvurduğunu görüyoruz. Ve son günlerde füzelerin konuşlandırıldığını gördük'' dedi.

Nuland ayrıca, Esed rejiminin başka bir ''korkunç'' silahı kullandığını da gördüklerini ifade ederek, bunun, yanıcı maddeler içeren bir tür ''varil bombası'' olduğunu belirtti. Nuland, ''Bu, napalma benzerden türden bir bomba ve siviller arasında hiçbir ayrım gözetmiyor, dolayısıyla çok kaygı verici ve rejimin çaresizliğini ve acımasızlığını gösteriyor'' ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney de, New York Times'ın haberini doğrulayamacağını, ancak eğer doğruysa, bunun ''rejimin çaresizce eylemlerinin son örneği, Esed ve çevresindekilerin ahlak bozukluğunun diğer bir göstergesi'' olduğunu söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • Gültekin kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    türkiyedeki baas ve iran uzantilari ne diyecek simdi acaba. bunlarida öso mücahidleri mi atiyor müslüman halkin üstünü ? yani zülümde israili bilene gecti bu zalim seytani rejim fosfor bombalari insana degdimi insanin etinden kemigine kadar yakiyor cok dehsetli bir bomba ey zalim esed firavunu insALLAH en kisa zamanda gayya cehennemini boylarsin, bu silahlari firavun esed nereden aliyor tabiki rusya ve takkiyyeci mezhepci münafik iran'dan,suriyedeki katliamlar bize siilerin sünnilere nekadar acimasiz ve düsman olduklarini gösterdi halbuki irak'da ayni katlimalar yapildi ama disariya yansimadi simdi alenen sii terrörünü gösteriyorlar, hizsbusseytan ve irakdan sii terröristleri esedin yaninda suriyedeki müslüman halka karsi savasiyorlar ama esedin saltanadini yine kurtarmayacaklar cünkü ALLAH c.c. müslüman mazlum suriye halki ile beraberdir.
    Cevapla
  • Gültekin kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    zalim oglu zalim . suriyedeki müslümanlara kullanmadigi silah kalmadi , simdide fosfor ve misket bombasi atiyor zalim firavun müslümanlarin üstüne yani nekadar öldürebilirsem okadar zevk aliyor vampir zalim 4 bin bebek ve cocuk sehit oldu,onlarin sehit olmus bedenlerinin görüntülerini gören insan dayanamaz 50 bin insan katledildi dünya hala seyrediyor zaten batililarin umurunda degil müslümanlarin kani, takkiyeci münafik iran'da zalim firavun esed'i para,asker ve silah ile destekliyor ki halkini katletsin diye türkiyedeki müslümanlar sii tehlikesini iyi görsünler bu takkiyeci münafik iran mezhep savasini önce irak'da baslatti abd'ye destek vermeseydi iran ve irakdaki siiler, iraki isgal edemezlerdi 1.5 milyon insan katledildi, simdide suriyeyi kana boyadilar takkiyeci münafik iran hizbusseytan ve irakdan gelen siiler,ecdadimiz yavuz selim ne güzel görmüstü bu sii tehlikesini ve onlarla savasmistir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak