Öğretmenlere de serbest kıyafet gelecek mi?

Milli Eğitim Bakan Ömer Dinçer Tunceli'ye hareketi öncesinde gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısı düzenledi. Bakan Dinçer, Haber 7'nin "Öğrencilerden sonra öğretmenler ve memurlara da serbest kıyafet uygulanacak mı?" sorusuna cevap verdi.

Öğretmenlere de serbest kıyafet gelecek mi?
Öğretmenlere de serbest kıyafet gelecek mi?
GİRİŞ 13.12.2012 12:25 GÜNCELLEME 13.12.2012 12:48
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dün '12.12.2012 Dünya Bingöllüler Günü' dolayısıyla Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen ''Bingöl'' konulu panele katıldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa gazeteciler de katıldı. 

Milli Eğitim Bakanı Dinçer Tunceli'ye hareketi öncesinde Bingöl Sosyal Tesislerinde kahvaltılı sohbet toplantısı düzenledi. Haber 7 Editörü Ömer Süt'ün bildirdiğine göre Dinçer"Öğrencilerden sonra öğretmenler de serbest kıyafete geçecek mi?" sorusuna "Biz öğrencilerle ilgili mevzuatta üzerimize düşeni yaptık. Fakat öğretmen ve okullarda çalışan memurlarla ilgili yapamıyoruz. Çünkü yetki olarak Milli Eğitim Bakanlığını aşıyor." dedi.

Öğretmenler ve okullarda görevli memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi oldukları için kılık ve kıyafetleri Milli Eğitim Bakanlığınca değil; Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Ve Kıyafetine Dair Yönetmelik ile belirleniyor!

31 YILLIK UYGULAMA ÖĞRENCİYE KALKTI!

4+4+4 kademeli zorunlu eğitim yasasıyla, eğitim alanında pek çok reform yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 yıllık kılık- kıyafet yönetmeliğini de Kasım ayının sonunda kaldırdı. 1981 yılında yayımlanan yönetmelikteki siyah önlük, beyaz yaka, kız öğrencilerde örgülü saç, beyaz kurdela uygulaması tarihe karıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik yürürlükten kaldırılarak yerine Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik getirilmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • Şinasi ÖZTÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    mini etek zaten serbest !!!. sayın bakana günayyydııııııınnnnnnnnnnnnnn, demek istiyorum. belki o zaman uyanır. okulların çoğunda zaten bayan öğretmenlerin birçoğu mini etek denecek şekilde dizlerden bir el yukarda giyiniyorlar... bu ülkede serbestlikler kime olursa olsun, yasaklar (olmasa da var gibi uydurularak, varsayılarak) başörtülülere uygulanır...
    Cevapla
  • bülent sönmez 11 yıl önce Şikayet Et
    tabi canım... zaten bütün okullar anadolu lisesi oluverdi , haliyle eğitimde kalite zaten üst sınırda . derslik sayısı desen fazla fazla , bir kısım dersliklerin kiralanabileceği bile konuşuluyor (bilmem ne kadar doğru) , okullara ek gelir olsun diye . bütünokullar pırıl pırıl zaten temizliğe diyecek laf yok . tahtalar bile akıllanmışken artık yapacak tek bir şey kalmıştı , kılık kıyafeti serbest bırakmak... senden sonra gelecek bakanlara da yapacak bişeyler bıraksaydın sayın dinçer . yatacaklar yeminle sonraki bakanlar . büyük adamsın vesselam
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    mustafa tezcan öğretmene kıyafet serbest olur mu hiç. tribüne kim oynayacak o zaman. amaç milletin gözünde iş yapıyor imajı vermek. öğretmene çektireceksin ki millet iş yaptığını zannetsin. eğitimin kalitesi, içeriği, sınav kalkmış yenisi ve daha fazlası gelmiş, sınav sonuçları açıklanmadan gizliden gizliye iş çevrilmiş milletin umrunda mı? millet sadece öğretmenin ne kadar ezildiğini, rencide edildiğini, aşağılandığını görmek istiyor. nasıl olsa öğretmen evde bakmaktan bıktıkları çocuklarına bakıcılık dahi yapamayan yatan memur milletin gözünde.
    Cevapla
  • Mustafa TEZCAN 11 yıl önce Şikayet Et
    bayan öğretmenler zaten serbest geliyor.... amacım ispiyonlamak değil kesinlikle, baş örtüsü hala okul bahçesinin kapısında eşikten adım atmadan çıkıyor o ayrı konu ama bayan öğretmenlerin çok büyük bir bölümü zaten serbest kıyafetle geliyor okula. bir tek erkek öğretmenler takım elbiseli okula gidiyor, beden eğitimi öğretmenleri hariç tabi. bakan bey "bu konu boyumuzu aşıyor" deyip topu yine başkasına atmış. yönetmelik değişmeden nasıl çocuklara tv den seslenip saçlarına ve kıyafetlerine dokunulmasını bu yıldan engelliyorsan, çıkarsın kamera karşısına, "öğretmenlerimiz serbest kıyafet giyerse bir sorun olmaz "dersin olur biter.
    Cevapla
  • Atila KOÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    öğretmene değişiklik var. artık öğretmenler çift kravat takacak biri önde, diğeri de arkada olacakmış, her taraftan belli olacakmış öğretmen olduğu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir