İstanbul'dan İslamabad 11 güne inecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, İstanbul-İslamabad hattında hizmet veren Gül Treni'nin sefer sayısının ve taşınan yük miktarının arttırılmasına karar verildiğini açıkladı .Süre de kısalıyor...

GİRİŞ 13.12.2012 16:06 GÜNCELLEME 13.12.2012 16:57

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, İstanbul-İslamabad hattında hizmet veren Gül Treni'nin sefer sayısının ve taşınan yük miktarının arttırılmasına karar verildiğini bildirdi.

Karaman, yaptığı açıklamada, İstanbul-Pakistan arasındaki Gül Treni Projesi'nin İran'dan geçecek bölüme demiryolu hattının yapılmasıyla 2009 yılında hayata geçirildiğini anımsattı.

İlk zamanlarda trenin İstanbul'dan İslamabad'a yaklaşık 15 günde gittiğini ifade eden Karaman, Afganistan ve Pakistan'da yaşanan güvenlik problemleri, lokomatiflerin iyi çalışmaması, demiryolu altyapısındaki sıkıntılar dolayısıyla sınırda beklemelerin olduğunu anlattı.

Yaşanan sıkıntılar nedeniyle müşteri kaybı yaşandığını bildiren Karaman, şöyle konuştu:

''Şimdi Pakistan'ın demiryollarını iyileştirdiği, yeni lokomotifler alındığı şeklinde haberler geldi. 'Yeniden başlayabiliriz' diye ziyarette bulundular. Biz de elimizden geleni yapacağız ve yeniden İslamabad-İstanbul trenini çalıştıracağız. Pakistan ve Afganistanlı bakanlar ile İstanbul-İslamabad hattında hizmet veren Gül Treni'nin sefer sayısının ve taşınan yük miktarının arttırılması için yaptığımız toplantıda ülkelerin gerekli çalışmaları yapmaları kararı alındı. Ayrıca, İstanbul-İslamabad arasındaki şu anda 15 gün olan tren gidiş süresinin 11 güne indirilmesini hedefliyoruz.''

''Amaç, kar değil bağlantıların sağlanması''

Afganistan ile Pakistan'ı birbirine bağlayan tren yolunun olmadığını, bu konuda var olan projelerle ilgili kredi anlaşmaları yapıldığını ifade eden Karaman, ''Biz teknik olarak hem Pakistan ile hem de Afganistan ile her türlü işbirliğini yapıyoruz'' dedi.

Amacın, trenden kar elde etme olmadığını, bağlantıların sağlanması olduğunu vurgulayan Karaman, Pakistan'a gidiş gelişlerin artması için bu işe önem verdiklerini söyledi.

Demiryolcular adına, bu hattaki trene verdiği önem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür eden Karaman, şöyle konuştu:

''Bu hattaki trenin adı, Pakistan Cumhurbaşkanının önerisiyle Gül Treni oldu. Biz de Cumhurbaşkanımızın soyadını taşıyan bu treni çok iyi noktaya getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor. Pakistan Ulaştırma Bakanı ile Afganistan Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı buraya geldi. 50 yıl ihmalden sonra son yıllardaki gelişmeler demiryollarına da bir bakış olduğunu gösteriyor. Bakanlar geliyor. Amerika Ulaştırma Bakanı geldi. İran, Afganistan ve diğer ülkelerden de bakanlar geldi. Türkiye'ye geldiklerinde demiryollarında da neler oluyor diye merak ediyorlar ve buraya kadar geliyorlar.''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demiryollarına büyük destek vermesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın demiryoluyla ilgili konularda kendilerinin yanında olması dolayısıyla demiryollarının üvey evlat sınıfından öz evlat sınıfına geçtiğini belirten Karaman, ''Bu da hem bizi sevindiriyor hem de çalışmalarımızın daha da hızlanmasını sağlıyor'' dedi.

''Demiryolu ile taşımacılık daha avantajlı''

İran'a kadar gidiş geliş yapan Gül Treni'nin Pakistan sınırında yaşanan sıkıntıların aşılmasıyla daha da hızlanacağını anlatan Karaman, ''Tırla 45 gün, gemiyle 35 gün süren gidişler, trenle daha kısa sürede gerçekleşiyor. Kara ve deniz yoluna göre daha kısa sürdüğü için demiryolu daha avantajlı. Sınırdaki sıkıntılar çözüldüğünde Pakistan ve Türkiye arasındaki taşımacılık, en avantajlı ulaşım aracıyla daha da hızlanacak'' diye konuştu.

Söz konusu hatta, yıllık 300 bin ton taşımanın gerçekleştiğini ifade eden Karaman, taşımalar kolaylaştıkça müşterinin artacağını, müşteri arttıkça da taşımanın artacağını söyledi.

Türkiye'nin bölgeyle ticaret hacminin 1 milyar dolar civarında olduğunu belirten Karaman, ''2023 hedeflerinde bunun 10 kat artması öngörülüyor. Biz de onun hazırlığını yapıyoruz. Türkiye'de ihracatın 500 milyar dolara çıkması hedefleniyor. Bunun artması için limanların, demiryolu, havayolu ve karayolunda alt yapının geliştirilmesi gerekiyor. Bu amaçla da müşteri sayısına bakmadan yollarımızı genişletiyoruz, yapıyoruz'' dedi.

KAYNAK: AA