Ergenekon tutuklusu: O kadar soysuz değilim

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 272. duruşması başladı.

Ergenekon tutuklusu:  O kadar soysuz değilim
Ergenekon tutuklusu: O kadar soysuz değilim
GİRİŞ 17.12.2012 11:20 GÜNCELLEME 17.12.2012 11:20

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan küçük salonda görülen duruşmaya CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan, emekli orgeneraller Hasan Iğsız ve Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 50 tutuklu sanık katıldı.

Eski genelkurmay başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA'da tedavi gören YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Bu davadan tutuksuz yargılanan ''Odatv'' davasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük de duruşmada hazır bulundu.

Sanıkların taleplerinin alındığı duruşmada konuşan Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Boğaç Kaan Murathan, aynı dosyadan tutuklu yargılanan Bedirhan Şinal'ın ifadeleri üzerine haklarında dava açıldığını anımsattı.

Hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen Murathan, ''Bir gazeteye fikirlerinden dolayı molotof attıracak kadar soysuz değilim. Hangi soysuzların Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof attırdığını da öğrenmek istiyorum'' dedi.

Konuşmasında Kur'an-ı Kerim'de geçen hak ve özgürlüklerle ilgili bazı ayetlerden örnekler veren Murathan, tahliyesini istedi.

CHP'li milletvekilleri Turgut Dibek, Ardal Aksünger ve Gürkut Acar'ın da izleyici olarak katıldığı duruşmada, talepler alınıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak