Öcalan'ın okul arkadaşının büyük pişmanlığı

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'la ilgili medyaya yansıyan okul arkadaşlarından Yakup İnce canlı yayında o günleri anlatırken en büyük pişmanlığını da dile getirdi.

Öcalan'ın okul arkadaşının büyük pişmanlığı
Öcalan'ın okul arkadaşının büyük pişmanlığı
GİRİŞ 18.12.2012 16:59 GÜNCELLEME 18.12.2012 17:31
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yahya Gür'ün haberi

Habertürk'te Buse Biçer'le Güne Bakış programında canlı ropörtaj yapılan Yakup İnce, Öcalan'la nasıl tanıştığını anlattı.

İnce, Ankara Maltepe'de Tapu Kadastro Meslek Lisesi'nde okurken  okul yakınında Demirtepe'deki bir camiye namaza gidip geldiklerini anlattı. İnce "Bir gün okula yeni gelmiş bir talebe, bize gelerek ben de camiye gitmek istiyorum"  demişti.  Daha sonra bu kişinin Abdullah Öcalan olduğunu öğrendim" dedi.

Öcalan'ın kendileri ile birlikte  bir yıl boyunca camiye gidip geldiğini anlatan Yakup İnce kendilerinin o dönem son sınıfta olduğunu, Öcalan'ın ise birinci sınıfta okuduğunu söyledi.

Öcalan'ın kendisi gibi köylü çocuğu olduğunu ve çok sakin biri olduğunu anlatan İnce, okulu ziyarete gelen annesini kara çarşaf içinde gördüğünü dile getirdi.  Öcalan'ın çok sakin ve hiçbir kavga gürültüye karışmayan bir yapıda olduğunu söyleyen  İnce, Öcalan'la ilgili  hayatı boyunca hayıflandığı bir konuya da açıklık getirdi.

"Namaza gidip gelmelerimiz arasında Risale-i Nur talebelerinden Mustafa Yeşil ağabeyimiz bir gün Yatsı Namazı çıkışı bize okuduğumuz okulla ilgili sorular sordu. " diyen Yakup İnce,  Mustafa Yeşil'in kendilerine birer bardak çay içmeye davet ettiğini, Osman Durmuş ile kendisinin çay davetini kabul ettiğini yanlarında olan Abdullah Öcalan'a ise okula gitmesini söylediğini anlattı. "Ben o zaman bir işgüzarlık yaptım. Abdullah hadi sen okula git dedim. O da peki ağabeyciğim"  dedi okula gitti. Biz içerde Risale-i Nur talebeleri ile tanıştık. Bu bizim için bir dönüm noktası oldu. Şimdi keşke o gün ona okula git demeseydim" diye hayıflanıyorum" dedi.

İnce, o anın bir dönüm noktası olduğunu kendi dönemlerinin okuldan ayrıldıktan sonra Öcalan'ın bugünkü durumuna giden sürecin başladığını anlattı.

O döneme ilişkin açıklamalarını sürdüren  İnce, Öcalan'ın birileri tarafından kullanıldığını, köy çocuğu Öcalan'ın bir Albay'ın kızı ile evlendirildiğini dile getirdi. İnce, daha sonra İmralı'ya Öcalan'ı ziyarete gitmek istediğini ancak arkadaşlarının uyarısı üzerine bundan vazgeçtiğini belirtirken 'Benim yapmam gereken birşeyler varsa, Öl diyorsan da hazırım' dedi ve Öcalan'a şu çağrıları yaptı:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • Aziz 03/03/2015 9 yıl önce Şikayet Et
    Ortaligi karistirmayin beyler sira size gelecek
    Cevapla
  • ahmet rufai çelebi 11 yıl önce Şikayet Et
    dikkat. hz. vahşi peygamber efendimizin (s.a.v.) amcası hz. hamza yı (a.s.) şehit ettikten sonra vefat etseydi kendisini de cehil ve ebu leheb le aynı kefeye koyardınız ancak o sahabi efendimiz olarak en büyük din düşmanının canını almadan vefat etmedi. öcalanın ne olduğu ve neler yaptığı tartışılmaz ve ALLAH elbet cezasın verecektir. ancak bu kişinin anlattıklarını göz ardı etmemek lazım ülkemizde nasıl bir oyunun oynandığını görmek adına. ve ne kadar çok çalışmamız gerektiğinianlamamız adına. başka öcalanların olmaması için çok çalışmamız lazım. ( bu bey efendinin söyledikleri öcalanı temizleme ancak nasıl bu şekilde kirlendiğini özetler) bu abiye saygı duyun lütfen
    Cevapla
  • oktay çıkmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    apo yu masum bebek gibi göstermeyin. 2 yıldır diyorum apo denen haini serbest bırakma çabaları başladı ve halk üstünde psikolojik olarak bu işlenmeye konuldu akp medyası da bu işte görevini yapıyor yazıklar olsun yakında apo yu masal anlatan dede kılığ9ında tv lerde çıkartırsınız
    Cevapla
  • ismail uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    yıkama yağlama çalışmaları devam ediyor . zemin hazırlanıyor önce milletin gözünde iyi birisi imiş imajımı yaratılıyor.sonra ev hapsi sonrada özgürlüğü verilecek gibi geliyor bana.
    Cevapla
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    öcalan a yapılan empati ve şehitlerimizin unutulmuşluğu.... bebek katili öcalan ın geçmişe dönük yaşantısı ile ne yapılmak istenilirse istenilsin. ben burada şehitlerimizin kemiklerini sızlattığımızı hisseder gibiyim... bu gibi öcalan a endeksli empatiler, sorunun çözümüne kesinlikle katkı sağlamayacaktır...daha da kötüsü onların haklarına girmiş olmazmıyız...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde