İstanbul'da kar etkisini arttırıyor

İstanbul'un genelinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Pendik, Kartal, Büyükçekmece, Sarıyer'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı.

İstanbul'da kar etkisini arttırıyor
İstanbul'da kar etkisini arttırıyor
GİRİŞ 20.12.2012 12:17 GÜNCELLEME 20.12.2012 12:17

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gece başlayan karayel yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde (saatte 50-80 kilometre hızla) esen rüzgarın etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor.

Kentte gece saatlerinde başlayan karla karışık yağmur sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı, kentin genelinde etkili olurken, Pendik, Kartal, Büyükçekmece, Sarıyer'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı.

5 evin çatısı uçtu

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, gece çıkan fırtına nedeniyle 11 ağaç devrilirken, 5 evin çatısı uçtu, bazı reklam panoları ve direkleri devrildi.

Evsizler için barınma noktaları

Havaların soğumasıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, sokakta yaşayan vatandaşları Sarıyer Metin Oktay Kapalı Spor Salonu'nda misafir ediyor.

Zabıta ve polis ekipleri tarafından bulundukları yerlerden alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen evsiz vatandaşların, banyo, elbise ve gıda ihtiyaçları karşılanıyor.

Darülaceze Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda ihtiyaçları karşılanan vatandaşlar istekleriyle barınma noktalarından ayrılabiliyor. Memleketlerine gitmek isteyenler ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ailelerine teslim ediliyor.

Metin Oktay Spor Salonu'nda bugün itibariyle 209 kişi misafir ediliyor.

Trafik kazaları

Şehirde, yağışlı hava ve buzlanma, trafik kazalarına ve araç arızalarına da neden oluyor. İstanbul'da, sabah 06.00'dan saat 10.25'e kadar 10 maddi veya yaralamalı trafik kazası, 7 araç arızası meydana geldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi