Kar, hava trafiğini olumsuz etkiliyor

İstanbul'da etkili olan kar yağışı, Atatürk Havalimanı'ndaki uçak ve araç trafiğini olumsuz etkiledi.

Kar, hava trafiğini olumsuz etkiliyor
Kar, hava trafiğini olumsuz etkiliyor
GİRİŞ 20.12.2012 13:50 GÜNCELLEME 20.12.2012 13:50

Atatürk Havalimanı apron alanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) kar temizleme araçlarıyla yolları açıyor, uçaklar da özel solüsyonla yıkanıyor.

İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini arttıran kar, Atatürk Havalimanı'nı beyaza bürüdü. Kar, apronda, uçak ve yer hizmeti veren araçların çalışmasını olumsuz etkiliyor. Uçaklarda anti-icing adı verilen yöntemle buzlanmaya karşı önlem alındı. THY'ye ait uçaklar pist başına çıkmadan, girdikleri kuyrukta, alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanıyor.

Apronda, körüklere yanaşan uçakların kar yağışı nedeniyle daha yavaş hareket ettikleri gözlendi.

DHMİ Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur, ''50 personel ve 49 araçla kar temizleme çalışmaları başlattık. Pistlerde kapanma durumu söz konusu değil. Pistlerde frenleme değerleri normal ve sürekli ölçüm yapıyoruz. Yarın akşama kadar kar yağışının süreceğini tahmin ediyoruz ve akşam da don bekliyoruz. Don olayına karşı pistlerde buz çözücü de-icing işlemini yapıyoruz. Seferler normal olarak gerçekleştiriliyor'' diye konuştu.

Bu arada, THY'nin TK 2718 sefer sayılı İstanbul-Iğdır ile TK 463 sefer sayılı İstanbul-Simferopol ve TK 1871 sefer sayılı Venedik uçuşları gidilecek yerdeki olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!