İstanbul'da kar kalınlığı 15 cm'e ulaştı

İstanbul'da kar yağışı etkisini sürdürürken, Beykoz ve Sarıyer'de kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

İstanbul'da kar kalınlığı 15 cm'e ulaştı
İstanbul'da kar kalınlığı 15 cm'e ulaştı
GİRİŞ 20.12.2012 19:32 GÜNCELLEME 20.12.2012 19:32

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, kenti bölgesel olarak etkisi altına alan kar yağışının, yer yer tipiye dönüşerek, Beylikdüzü, Sarıyer-Hacıosman, Beykoz ve Zekeriyaköy bölgelerinde etkili olduğu belirtildi.

Beykoz ve Sarıyer bölgelerinde kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı, rüzgarın ise saatte 80 kilometreye kadar çıktığı kaydedildi.

Meteoroloji verilerine göre sulu kar beklenen İstanbul'da ani hava değişimiyle birlikte kar yağışının başladığı aktarılan açıklamada, hava tahminlerine göre tüm hazırlıklarını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ana arterlerde çalışmalar yaptığı kaydedildi.

Emniyet şeritlerinin işgal edilmesinin tuzlama araçlarının ulaşımını engellediği ifade edildi. 

-''Eleştiriler gerçeği yansıtmıyor''-

Açıklamada, çeşitli yayın organlarında yer alan ''zamanında müdahale edilmedi'' eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Çevre yolları ve köprülerde akşam saatlerinde rutin mesai bitimi trafiği yaşandığı kaydedilen açıklamada, trafik sıkışıklığında, sürücülerin kış lastiği kullanmamalarının etkili olduğu vurgulandı.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren akşama kadar 344 hasarlı trafik kazası meydana geldiği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, 908 araç ve iş makinesi, 2 bin 266 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele ettiği kaydedildi. 

Ani gelişen hava şartları nedeniyle bin kişilik personelin kar küreme çalışmalarına takviye edildiği ve depolarda 254 bin ton tuz ile bin 800 ton solüsyonun hazır bekletildiği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü