Ezber bozan çıkış: Her Türk komünisttir

Skyturk360'ta yayınlanan"Şimdi Söz Sizde"de Hilmi Hacaloğlu'na konuk olan Şair İsmet Özel çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ezber bozan çıkış: Her Türk komünisttir
Ezber bozan çıkış: Her Türk komünisttir
GİRİŞ 20.12.2012 19:52 GÜNCELLEME 20.12.2012 19:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk Edebiyatının aykırı şairi İsmet Özel'den ezber bozan çıkış! Skytürk360'ta yayınlanan Şimdi Söz Sizde programında Hilmi Hacaloğlu'nun sorularını yanıtlayan Türk edebiyatının aykırı şairi İsmet Özel, “Her Türk komünisttir” dedi.

Seda Ateş isimli bir twitter kullanıcısının Özel'in daha önce bir mülakatta “Komünist olmadan olunmaz” ve “herkes Müslüman olabilir ama Türk olamaz” önermelerini hatırlatması üzerine “Evet her Türk komünisttir” diyen İsmet Özel, yeni önermesini şöyle izah etti; “ Türk eğer kafirle çatışmayı göze alan bir Müslüman ise bu Türk, ümmet-i Muhammed'in mesuliyetini üzerine almadan nefes alamaz. Bütün Müslümanların tek bir parça olduklarını kabul etmek Türklüğün has özelliğidir”.

İsmet Özel'den Hilmi Hacaloğlu'na “hain” suçlaması

Türk milliyetçiliği tartışılırken İsmet Özel'in “Türk olmak size ağır mı geliyor” sorusuna Hilmi Hacaloğlu “benim için Türk olmakla İngiliz ya da Fransız olmak arasında fark yok” demesine büyük tepki gösterdi ve “Siz bu ülkeye ihanet ediyorsunuz. Benim için siz bu ülkenin tehlikeli insanlarından birisiniz. Gözlem altında tutulmalısınız. Ve her an hareketleriniz not edilmeli” dedi.

Hacaloğlu, “Zimbabwe'de doğsaydık Zimbabweli olacaktık” diye görüşünde ısrar etmesi üzerine ise “öyle bir şey yok. Bu bitkiler ve hayvanlar için geçerlidir. Kertenkele, kertenkele olarak yumurtadan çıkar ve kertenkele olur. İnsan kendi değerleriyle insandır” yanıtını verdi.

İsmet Özel'den yeni makamıyla İstiklal Marşı

“Türkiye'nin önünde iki seçenek var ya haritadan silinecek ya da varlığını devam ettirecek” diyen İsmet Özel, ilk seçeneği kuvvetlendirmek için 2007 yılında halen genel başkanlık görevini yürüttüğü İstiklal Marşı Derneği'ni kurduğunu söyledi. Zeki Üngör bestesinin İstiklal Marşı'nın sözlerinin anlaşılmasına mani olduğunu savunan Özel, Mehmet Akif'in Talael Bedru makamıyla yazdığını iddia etti ve İstiklal Marşı'nı canlı yayında bu makamda söyledi.

‘Osmanlı İmparatorluğu Osman'dan Vahdettin'e kadar bir ihanet kültürüdür'

İsmet Özel, Muhteşem Yüzyıl ve muhafazakarlık tartışmaların hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Osmanlı İmparatorluğu'nun bir ihanet kültürü olduğunu söyleyen Özel, bugün güç sahibi olanların bu gerçeği ifade edemeyeceğini belirtti. Özel, “Osmanlı kültürü A'dan Z'ye Osman'dan Vahdettin'e bir ihanet kültürüdür ve Türklükle bir çatışma halindedir. İnsanlar o yalanlarla uyutuluyor” dedi.

Özel: Türkiye'de hiçbir şey muhafaza edilmiyor, global kapitalizm göbek atıyor

“Türkiye'de muhafazakarlar neyi muhafaza ediyorlar, hiçbir şeyi” diyen İsmet Özel, “Taksim ve Çamlıca'ya cami yapılmasına nasıl bakıyorsunuz” şeklindeki soruya verdiği yanıtla kafa karıştırdı!

“Ben bunlara bakmıyorum, bunlara sünnetçi bakar. Bunların hepsi gafil ve hain insanların bir şey yaptıklarını, zavallı aklı ermez insanlara kabul ettirmesi olarak bakıyorum. Bizim acilen üzerinde durmamız gereken Türk milletinin geleceğinin sağlanma alınması konusunda tedbir manzumesi belirlememiz gerekirken başka şeyler yapıyoruz. Türkiye'de muhafaza edilen şey nedir? Türkiye'de global kapitalizmin göbek artığı bir düzen var. Türk milleti sırtından hançerlendi. Bu siyasi yapı, milletin hevesiyle açılım temin etmek gayretiyle doğmuş bir şey değildi. Yalanlar yalanlar, yalanlar başka bir şey yok”.

Özel: Komünist olarak da şeraitçi olarak da tanıdığım insanların bugünkü halleri benimle konuşmaya müsait değil

Hilmi Hacaloğlu'nun “Bu eleştirilerinizi Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde tanıştığınız Başbakan Erdoğan'a iletiyor musunuz?” sorusuna ise ““Bir alıp vereceğimiz hiçbir şekilde olamaz. Benim komünist olarak da şeraitçi olarak da tanıdığım insanların bugünkü halleri benimle konuşmaya müsait değil” şeklinde yanıt verdi.

YORUMLAR 2
  • erdal islam 11 yıl önce Şikayet Et
    yahu kardeşim. ırkçılık bazı insanların kanına öyle bir işlemişki(ve öyle bir hal geldiki bu ırkçılıktan ülkede yaşayan rum kürt arab bile ben türküm demek zorunda kalmış)ben o tür insanların karşısında konuştuğumda içimden tam zıddı neyse onu söylemek geliyor vALLAHi billahi sayın özelde muhtemelen böyle bir duygu yaşamıştır o anda bu kadar sinirlenmiştir.ırkçılığa bulaşan islam dininin prensiplerini zaten çiğnemiştir boşuna tepinmesin kabul etsin ya islamdır ya şeytan çünkü ırkçılık ve milliyetçilik kavramları insanları böyle sonuçlara götürür ve şeytanın yüzyılımızdaki büyük oyunudur.komünizm haledilir düşünceyle ama şu damar olayı çok keskindir dinden kesin çıkarır...
    Cevapla
  • idris bitlisli 11 yıl önce Şikayet Et
    meramınız nedir. anlamıyoruz. . ismet özel beyefendiye bakınca fetullah gülen bey daha makul davranıyor. gerçi balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava için henüz bir şey işitmedik fetullah beyden...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti