Şehit polis için tören düzenlendi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bu sabah erken saatlerinde bir kaçakçılık operasyonu esnasında meydana gelen kazada şehit olan polis memuru için tören düzenlendi.

GİRİŞ 24.12.2012 15:56 GÜNCELLEME 24.12.2012 16:59

Cizre Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne saat 05.30 sıralarında gelen bir ihbar üzerine operasyona çıkan polis aracı Cizre-Nusaybin Karayolu Tepe Dinlenme Tesisleri mevkiinde kaza yaptı.

Yoldan şarampole yuvarlanan aracın içinde araç şoförü Ali Bektaş, Murat Yel, Murat Tuma ve Batuhan Göz yaralandı. Yaralanan polisler Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan polis memuru Ali Bektaş(28) şehit oldu. Diğer yaralıların tedavileri Cizre Devlet Hastanesi'nde devam ederken, durumu fenalaşan polis Murat Yel ise askeri helikopterle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

ŞEHİT POLİS İÇİN TÖREN YAPILDI

Kazada şehit olan polis memuru Ali Bektaş için Cizre KOM Grup Amirliği'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Cizre Müftüsü Sami Yıldız, İl Emniyet Müdürü Avni Usta, İlçe Emniyet Müdürü Ercan İçli, kurum müdürleri, daire başkanları, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, mesai arkadaşları katıldı. Törende şehidin özgeçmişi okunduktan sonra İlçe Müftüsü Sami Yıldız tarafından şehit için dualar okundu. Daha sonra ambulansa koyulan şehit polis cenazesi askeri helikopterle Diyarbakır'a oradan da memleketi Konya'nın Ilgın İlçesine gönderildi.

ŞEHİDİN ÖZGEÇMİŞİ

Şehit polis memuru Ali Bektaş, 15 Nisan 1984 tarihinde Konya'nın Ilgıt İlçesinde doğdu. Ali Bektaş ailesinin 6 çocuğundan 3'sidir. Bekar olan Ali Bektaş, ilkokul, ortaokul ve liseyi Ilgıt ilçesinde bitirdi. 2006 yılında polis meslek yüksekokulundan mezun olarak Afyon İl Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başladı. 2008 yılında jandarma er olarak askeri görevini tamamladı. 30 Haziran 2009 tarihinde Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başladı. 24 Aralık 2012 tarihinde bir operasyon esnasında meydana gelen kazada şehit oldu.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor